2 Şubat 2021 Salı

Süleyman Soylu’nun nefret dolu paylaşımına Twitter’dan kısıtlama

Twitter, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun LGBTİ+ bireylere yönelik nefret suçu işleyen paylaşımına uyarı notu ekledi. Soylu ise nefret suçu içeren ifadelerini tekrarladı.

BOLD – İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Boğaziçi Üniversitesi önünde öğrencilerin düzenlediği bir resim sergisinde Kabe resminin yere serildiğine dair soruşturma sonrasında öğrencilerin gözaltına alındığını Twitter hesabından duyurdu. Soylu, “Boğaziçi Üniversitesi’nde Kabe-i Muazzama’ya yapılan saygısızlığı gerçekleştiren 4 LGBT sapkını gözaltına alındı!” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı’nın bu sözleri sonrasında birçok sosyal medya kullanıcısı, söz konusu tweeti “Korumalı bir kategoriye karşı nefret suçu işlediği” gerekçesiyle şikayet etti. Twitter, ilk kez ABD eski Başkanı Donald Trump’a uyguladığı yöntemin benzeri biçimde, Soylu’nun şikayetlere konu olan tweetine uyarı notu ekledi. Twitter’ın eklediği notta şu ifadeler yer aldı:

“Bu Tweet, nefret davranışı hakkındaki Twitter Kuralları’nı ihlal etti. Ancak Twitter, Tweetin erişime açık kalmasının kamu yararına olabileceğini belirledi.”

Soylu, benzeri bir tweeti bugün bir kez daha attı. Tweetine “Tuzağa düşmeyin” diye yazan Soylu, tweetine eklediği açıklamasında iki kez “LGBT sapkını” ifadelerini tekrar etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder