4 Şubat 2021 Perşembe

Erdoğan tansiyonu düşürmüyor: Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, gerilimin arttığı kayyum rektör protestoları hakkında konuştu. Boğaziçi üniversitesini ve göstericileri hedef alan Erdoğan “Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar” dedi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesinde devam eden protestoların gölgesinde ‘YÖK Anadolu Projesi Tanıtım Toplantısı’nda konuştu. AKP’li Melih Bulu’nun atanmasıyla başlayan protestoları hedef alan Erdoğan “Bu ülkenin üniversitesi olduklarını anlayacaklar” sözleriyle yüksek tansiyonu sürdürdü.

“GERÇEK YÜZLERİNİ ORTAYA DÖKMEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Proje kapsamındaki düşüncelerini açıklayan Erdoğan, temel amaçlarının eğitim kurumlarında kalite odaklı faaliyetler yürütülmesi ve bilimsel alanların desteklenmesi olarak açıkladı. Ardından Boğaziçi Üniversitesini isim vermeden hedef aldı ve “Tek tipçi anlayıştan uzaklaşan üniversitelerimiz birbirinin kopyası olmaktan çıkmıştır. Lakin hala devlet ve toplumdan kopuk hükümranlık alanlarını korumanın peşinde olanlar yok değil; ama onlar da bu ülkenin üniversitesi olduklarını, bu millete hizmetle mükellef olduklarını anlayacaklar, kendi kişisel çıkarlarını demokrasi ve özgürlük maskelerinin altında pazarlayanların gerçek yüzlerini ortaya dökmeyi sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

BULU AATAMASININ ARKASINDA DURDU

Erdoğan eski YÖK tartışmalarını anlatıp, üstü kapalı bir şekilde Melih Bulu’yu atamasını da savundu. Erdoğan “Her ile bir üniversite projemiz elbette beraberinde bazı tartışmaları da getirdi. Dönemin YÖK yönetimi dahi, yeni üniversitelere rektör atamamak için engel üstüne engel çıkarmıştı” dedi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder