5 Şubat 2021 Cuma

Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel’e 31 yıl 6’şar ay hapis talebi

Oda TV Ankara Haber Müdürü Müyesser Yıldız, Tele 1 Ankara Temsilcisi İsmail Dükel ve astsubay Erdal Baran’ın yargılandığı davada savcı mütalaasını açıkladı. Savcı her 3 sanığın da 31 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmasını istedi.

BOLD – Gazeteciler Müyesser Yıldız ve İsmail Dükel ile onlara bilgi sızdırdığı ileri sürülen astsubay Erdal Baran’ın davasında sona yaklaşıldı. Mütalaasını açıklayan savcı her 3 sanık için ayrı ayrı 31 yıl 6 ay hapis cezası talebinde bulundu.

‘ZİNCİRLEME SUÇ’ İSNADI

Duruşma Ankara 26’ıncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Tutuklu sanık Baran ile tutuksuz sanıklar Yıldız ve Dükel duruşmaya katıldı. Mütalaasını açıklayan savcı, Baran’ın çeşitli şekilde elde ettiği bilgileri Yıldız ve Dükel’e aktardığını, gazetecilerin de bu bilgilere yayınlarında yer verdiğini belirtti.

‘GİZLİ KALMASI GEREKEN BİLGİLERİ AÇIKLAMA’

Bu faaliyetleri suç kapsamında değerlendiren savcı, 3 sanığın da ‘devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama’ ve ‘devletin güvenliğine ilişkin bilgileri temin etme’ suçlarından 31 yıl 6’şar aya kadar hapisle cezalandırılmasını talep etti.

Ceza talebinin ardından sanıklar ve avukatları, mütalaaya ilişkin savunma yapmak için ek süre talebinde bulundu. Duruşma savunma hazırlanabilmesi için ileri bir tarihe ertelendi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, Yıldız ve Baran 11 Haziran 2020’de tutuklanmış, TELE1 Ankara Temsilcisi İsmail Zeki Dükel adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Yıldız ise 155 günlük tutukluluğunun ardından Kasım ayındaki ilk duruşmada tahliye edilmişti.

İddianamede Baran’ın Yıldız ve Dükel’e “bilgi temin ettiği” ve böylece “devletin güvenliği veya yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklama” suçunu zincirleme işledikleri gerekçesiyle 6 yıl 3’er aydan 17 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açılmıştı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder