4 Şubat 2021 Perşembe

Türkiye’nin terör davaları: 15 dakikada bir duruşma, 2 dakikada 6,3 yıl hapis

Yüzbinlerce insanın terör şüphelisi olarak yargılandığı Türkiye’de bir mahkeme salonun kapısında asılı duran duruşma listesi durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP’li Melih Bulu’nun rektör olarak atanmasına direnen öğrenciler için “Siz öğrenci misiniz, yoksa rektörün odasını işgale kalkışan terörist misiniz?” dedi. Cumhur İttifakı ortağı MHP’nin Lideri Devlet Bahçeli de eylemlere destek vermenin teröre destek vermek olduğunu iddia etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da gözaltına alınan 79 öğrencinin terör örgütleriyle bağlantılarının araştırıldığını açıkladı.

İktidar kanadından gelen ‘terör’ suçlamalarının ardından gözler, bugün öğrencilerin tutuklama istemiyle sevk edildikleri mahkemeye çevrildi.

Mahkeme, tüm öğrencilerin adli kontrol şartıyla serbest bıraktı. Mahkemenin kararıyla Türkiye bir ‘oh’ çekti.

Türkiye’de askerlerden, öğretmenlere, öğrencilerden, siyasetçilere, ev hanımlarından, iş insanlarına yüzbinlerce insan terör davalarında yargılanıyor. On binlerce insan da tutuklu.

Avukat Levent Mazılıgüney, sosyal medya hesabından bir mahkeme kapısında asılı duruşma programının yazılı olduğu belgeyi paylaştı. Belgede her 15 dakikada bir terör yargılanmasının yapılacağı yer alıyor.

HUKUKLA İZAHI YOK

Bu durumun hukukla izahı olmadığını belirten Mazılıgüney: “Ben bireysel aklımla da izah edemiyorum. Tüm vatandaşlar ve siyasi parti temsilcileri adliyelere gelmeli ve ağır cezalarda kimlerin nasıl yargılandığını gözleriyle görmelidir. Özellikle siyasi partiler hariçten gazel okumamalıdır” ifadelerini kullandı.

Terör davalarında kendisi ya da yakınları yargılanan birçok sosyal medya kullanıcısı Mazılıgüney’in paylaşımını yorumladı. Paylaşıma gelen tepkilerde terör davaları ‘canlı yayınlansın’ yorumları ağır bastı.

İLK CELSEDE 2 DAKİKADA KARAR

Terör davalarında eşiyle birlikte yargılanan Hamza Tolu adlı bir öğretmen şunları kaybetti: “Eşimin davası 2,5 dakika sürdü. İlk duruşmada ve tek celse 6 yıl 3 ay. Gerekce benim tutuklanmış olmam ve 2014 öncesi 2 yıl Anafen’de öğretmenlik. Kayseri 4. Ağır ceza. Benim rekorum bu. Bu arada ben beraat ama hanım 6,3. Bylock, Bankasya, şahit vs yok” dedi.

AKP’nin Boğaziçi’nde başörtüsüyle imtihanı

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder