21 Temmuz 2021 Çarşamba

20 Temmuz darbesi nedir?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dahil birçok siyasetçi ve aydın, 20 Temmuz’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın darbe yaptığını söyleyerek, 15 Temmuz’a farklı bir boyut getirdi. Peki 20 Temmuz darbesinde neler yaşandı? Bold Plus’ta Fatih Akalan 20 Temmuz darbesinin perde arkasını araladı.  

BOLD – 15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar Türkiye’nin en kara günlerinden biri olarak kayıtlara geçti. AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açıklamaları, bombalamalar, Şehitler Köprüsü’nde yaşanan görüntüler, son dakika haberlerinden uzun süre hiç düşmedi.

‘Destan’ denilerek 15 Temmuz belgeselleri çekildi. Türkiye 15 Temmuz’un etkisinden kurtulamadan 5 gün sonra, 20 Temmuz 2016 tarihinde asıl darbeyle tanıştı. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da dahil bir çok siyasetçi ve aydın 20 Temmuz’da Erdoğan’ın darbe yaptığını söyleyerek 15 Temmuz’a farklı bir boyut getirdi. Peki 20 Temmuz darbesinde neler yaşandı? Erdoğan, 20 Temmuz’da kontrollü darbe mi yaptı yoksa işin arka planında başka gelişmeler mi yaşanıyordu? OHAL ve KHK’larla aslında yapılmak istenen neydi? Gazeteci Fatih Akalan, 15 Temmuz ve 20 Temmuz’un perde arkasını araladı.

 

 

Soylu sahalara indi, Peker kayıplarda

20 Temmuz darbesi nedir? yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder