23 Temmuz 2021 Cuma

Halkların sel ile imtihanı: Almanya 400 milyon euro, Erdoğan çay dağıttı

Selin vurduğu Almanya’da hükumet, ‘Vergiler bunun için ödeniyor’ diyerek halka ilk etapta 400 milyon euro acil yardım dağıtılacağını açıkladı. Bugün 8 gün arayla 2 kez sel felaketine maruz kalan Rize Güneysu’da Erdoğan, afetzedelere çay dağıttı.

BOLD ANALİZ – Almanya’da hükumet, 176 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketinden etkilenen bölgelere 400 milyon euroluk acil yardım paketini kabul etti. Buna göre federal hükümet derhal ödenmek üzere 200 milyon euro kaynak sağlarken selden etkilenen eyaletlerin yönetimleri de 200’er milyon euroluk ödeme yapacak.

Selden en çok etkilenen eyaletlerden Kuzey Ren-Vestfalya’nın (KRV) hükümeti, Perşembe günü 200 milyon euroluk yardım paketini karara bağlayacak.

Maliye Bakanı Olaf Scholz, federal hükümetin ihtiyaç halinde miktarı artırmaya hazır olduğunu belirterek “Herkese mümkün olduğunca hızlı bir şekilde yardım edebilmek için ne gerekiyorsa yapacağız” dedi. Scholz, yeniden imar konusunda ise milyarlarca euroluk kaynağa ihtiyaç olacağını söyledi.

VERGİLER BUNUN İÇİN ÖDENİYOR

DW Türkçe’de yer alan habere göre, İçişleri Bakanı Horst Seehofer de yardım çalışmalarında paranın sorun olmayacağını belirterek “Acil yardımlar özellikle malını mülkünü kaybedenlere destek amacını taşıyor. Yardımlarda örneğin kişinin geliri ya da serveti incelenmeyecek. İnsanlar, olağan dışı durumlarda kendilerine yardım edilmesi için vergi ödüyor” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN ÇAY VERDİ

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan bugün 8 gün arayla 2 kez selin vurduğu Rize’nin Güneysu ilçesini ziyaret etti. İlçe merkezinde toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, “Allah dünyayı bir mizan, ölçü ve denge üzerinde yaratmıştır. Bu dengenin kaybolması durumunda felaketler, sıkıntılar, zorluklar kaçınılmaz olur. Denge olarak bozulunca rahmet olarak gördüğümüz yağmur adeta bir afete dönüşür” dedi.

TÜRKİYE TAKDİR EDİLİYOR

Sel felaketini son yıllarda artan küresel ısınmaya bağlayan Erdoğan, “Almanya’dan Belçika’ya, Fransa’ya kadar neler olduğunu herhalde televizyonlardan izliyorsunuz. Ne yazlar eski yaz, ne kışlar eski kış, ne de baharlar eski bahar” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin “şehirleşme ve altyapı başarılarının” takdir edildiğini savunan Erdoğan, konuşmasının ardından kendisini dinleyenlere çay fırlattı.

Selin vurduğu Rize’de çay molası

Halkların sel ile imtihanı: Almanya 400 milyon euro, Erdoğan çay dağıttı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder