23 Temmuz 2021 Cuma

Türkiye’de vaka sayısı 10 bine dayandı: İsrail ‘kırmızı liste’ye aldı

Türkiye’de son 24 saat içinde 9 bin 586 yeni koronavirüs vakası görüldü. Sağlık Bakanı Koca “Son zamanların en yüksek vaka sayısına ulaştık” dedi. İsrail, koronavirüs vaka sayısındaki artış nedeniyle Türkiye, İngiltere, Güney Kıbrıs ve Gürcistan’ı ‘kırmızı’ listeye aldı. Bu ülkelere gitmek için özel izin alınacak, dönüşte karantinaya girilecek.

BOLD – Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye’nin Günlük Kovid-19 Tablosu’nu açıkladı. Buna göre Türkiye’de 24 saat içinde 9 bin 586 yeni koronavirüs vakası görüldü, 52 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti. 214 bin 196 korona testinin yapıldığı ülkede 18 yaş ve üstü nüfusun yüzde 63,08’i birinci doz aşısını yaptırdı. İki doz aşıyı da olanların oranı ise yüzde 34,86 olarak kaydedildi.

“Bugün son zamanların en yüksek vaka sayısına ulaştık” diyen Koca “Aşı ile güvence altına alınmadan salgın gündemden çıkmaz. Tedbirinizi alın aşınızı olun. Bu toplumsal sorumluluğumuz” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’YE ÖZEL İZİNLE GİDİLECEK, DÖNÜŞTE KARANTİNAYA GİRİLECEK

Nüfusun yüzde 56’sının tamamen aşılandığı ve virüsle mücadelede model ülke olarak görülen İsrail’de koronavirüs vaka sayısındaki hızlı artış nedeniyle yeni önlemleri devreye alındı.

Bakanlar Kurulu’nun koronavirüs önlemlerinin ele alındığı toplantısında uçak yolculuklarına yeni kısıtlamalar getirildi. İsrail’den sadece özel izinle seyahat edilebilecek ‘kırmızı liste’deki ülkeler arasına Türkiye, İngiltere, Gürcistan ve Güney Kıbrıs eklendi.

Aşılanmış yolcuların da bu ülkelerden İsrail’e girişte karantinaya alınması ve negatif test sonucu ibraz edene kadar karantinada kalması gerekecek. Aşılanmamış yolcular ise bir hafta karantinaya alınacak.

İsrail’de günlük vaka sayıları yeniden binin üzerinde seyrederken son 24 saatte bin 336 yeni vaka tespit edildi. Vaka sayılarındaki artışın, koronavirüsün çok daha bulaşıcı olan Delta varyantından kaynaklandığı düşünülüyor.

Cezaevlerinde görüş yasağı: Tutuklu ve hükümlülere bayram haram oldu

Türkiye’de vaka sayısı 10 bine dayandı: İsrail ‘kırmızı liste’ye aldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder