18 Temmuz 2021 Pazar

Ali İhsan Yavuz, Erdoğan’ın neden seçime yanaşmadığını açıkladı: Anketler öyle gösteriyor

AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Ali İhsan Yavuz’un erken seçim hakkında sarf ettiği “Sayın Cumhurbaşkanı’mız kendi siyasi hayatını, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltmış oluyor” sözlerine CHP’den “Korkuyorlar” tepkisi geldi.

BOLD – AKP Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, erken seçim hakkında açıklamalarda bulundu.

20 YILDIR KAYBEDİYORLAR

Muhalefetin her seçim sonrası erken seçim istediğini söyleye Yavuz, “Bu sefer de böyle oluyor değişen bir şey yok. Zaten Türkiye’de her şey değişti; ama muhalefet yapma biçimi hiç değişmedi. Yani bugüne kadar 20 yıldır girilen bütün seçimleri kaybeden bir muhalefet var. Özellikle CHP’yi kastederek söylüyorum” dedi.

Seçim kararının Meclis’in ve Cumhurbaşkanının alabileceğini söyleyen Yavuz, hem Millet İttifakı’nın hem de Cumhur İttifakı’nın bu çoğunluğa sahip olmadığını hatırlattı.

YİNE KAZANIR

Yavuz sözlerine şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı neden seçim kararı alsın? Böyle bir hakkı var da niye alsın? Zaten şu anki görüntüye göre yine seçim olsa Cumhur İttifakı’nın destekleyeceği aday yani Cumhurbaşkanı’mız Sayın Tayyip Erdoğan yine yürütmenin başı olacak. Anketler bunu gösteriyor. Yani herhangi bir anket var mı böyle yüzde 50’ye yaklaşan; Cumhurbaşkanı’mızdan başka bir adayın ortaya çıktığını biri iddia edebiliyor mu? Edebiliyorsa onu da ortaya koysun. Manzara böyleyken neden biz yeniden bir seçim kargaşasının içerisine Türkiye’yi sokalım? Kaldı ki seçime gidilmesi halinde Sayın Cumhurbaşkanı’mız kendi siyasi hayatını, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltmış oluyor. Demek ki nereden bakarsanız bakın Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da seçim kararı alması asla kata muhtemel gözükmüyor.”

CHP’Lİ ÖZKOÇ: KORKUYORLAR

Yavuz’un sözlerine CHP’den cevap geldi. CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, AKP Genel Başkan Yardımcısı Yavuz’un, “Kaldı ki seçime gidilmesi halinde Sayın Cumhurbaşkanı’mız kendi siyasi hayatını, siyasi ömrünü de bir anlamda azaltmış oluyor” sözlerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Özkoç, Yavuz’un açıklamalarını erken seçimden korktukları şeklinde yorumladı.

Bir şehit kızının çift maaş hikayesi

Ali İhsan Yavuz, Erdoğan’ın neden seçime yanaşmadığını açıkladı: Anketler öyle gösteriyor yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder