19 Temmuz 2021 Pazartesi

Fehmi Koru: Erken seçime az kaldı

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e yakınlığıyla bilinen gazeteci Fehmi Koru, siyasetteki havanın 2002’deki erken seçimi hatırlattığını kaydetti. AKP-MHP ortaklığı bittiğinde erken seçime gidileceğini belirten Koru, “Galiba o noktaya varmaya az kaldı” dedi.

BOLD – Fehmi Koru, kendi ismini taşıyan internet sitesinde “Seçim için gün saymaya başlayabiliriz.. ‘Mevcut durum mu, değişim mi?’ sorusuna cevap arıyorum…” başlıklı yazı kaleme aldı.

2002 yılında yaşananlarla bugünkü durum arasında benzerlik olduğuna işaret eden Koru, “Bugünlerde havada yine değişim kokusu var” ifadeleri kullandı.

20 YIL ÖNCESİ GİBİ EKONOMİK KRİZ VAR

20 yıl önce havayı değişimden yana etkileyen en önemli gelişmenin  ekonomik kriz olduğunu kaydeden Koru, “Bugün de ekonomi kişisel krizlere yol açacak kadar bozuldu. Bazı gözlemciler piyasayı canlandırmak üzere kredi kanallarının açılacağı, düşük faizli kredilerin getireceği coşkunun seçmenin tercihini etkileyebileceği yorumunu yapıyorlar. Doğrudur, iktidarın bunu düşündüğü belli. Ancak, kredi almak isteyecek çıksa da, alınacak kredilerin borç kapatmaktan başka bir işe yaramayacağı da ortada.” diye yazdı.

AKP, MHP’SİZ SEÇİME GİDECEK Mİ?

İktidar cephesinden dışarıya kadar vuran dalgalanmalar bulunduğunu kaydeden Koru, değişim havasının AKP’de de güçlü biçimde hissedildiğini aktardı. Koru, “MHP lideri Devlet Bahçeli henüz erken seçim sinyali vermedi. O sinyal, AK Parti’nin ilk seçime MHP yanında olmaksızın gitmek isteyebileceğini fark ettiğinde gelecektir. Galiba o noktaya varmaya az kaldı.” dedi.

Ali İhsan Yavuz, Erdoğan’ın neden seçime yanaşmadığını açıkladı: Anketler öyle gösteriyor

Fehmi Koru: Erken seçime az kaldı yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder