18 Temmuz 2021 Pazar

AKP sonrası için bir uyarı da dünyaya: Yok öyle!

Son günlerde sıkça dile getirdiği AKP sonrası planlarıyla Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın da dikkatini çekmeyi başarıyor.  Son olarak da Türkiye’nin gündemdeki göçmenler ve Afganistan’daki muharip görev konularına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, “Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz!” dedi.

BOLD – Afganistan’da ilerleyişini sürdüren Taliban’dan kaçan göçmenler kaçak yollarla akın akın Türkiye’ye gelmeye devam ediyor. Van’daki İran sınırında görüntülenen Afgan göçmen grupları, son olarak Niğde – Ankara Otoyolu’nda görüntülendiler.

Suriye konusunda AKP iktidarını defalarca uyaran muhalefet, yeni göç dalgasının yaşandığı doğu sınırları konusunda da endişelerini dile getiriyor.

AFGANİSTAN’A GİDECEK TÜRK ASKERİ

Brüksel’de yapılan NATO 29. Liderler Zirvesi’nin ardından Türkiye’nin, Afganistan’da Kabil Havalimanı’nın korunmasını üstlenmesi gündeme geldi. Muhalefet, bu görevin çatışma riski içerdiği gerekçesiyle konunun TBMM’de görüşülmesinden yana. ABD ve Erdoğan’ın ise tehlikeli muharip görev konusunda çoktan anlaşmaya vardığı iddia ediliyor.

AKP SONRASI İÇİN DÜNYAYA SESLENDİ

Erdoğan ve AKP’nin miadını doldurduğunu her fırsatta dile getiren CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, son günlerin 2 gündem konusunu sosyal medya hesabından değerlendirdi. İngilizce ve Türkçe paylaşımla dünyaya seslenen Kılıçdaroğlu: “Dünyaya sesleniyorum: Beni Erdoğan’la karıştırmayın. Kuvayi Milliye geleneğinden geliyorum. Kimse kaçtığı yere askerimi bekçi; ülkemi de mültecilere açık hapishane yapamaz! Ben haram yemedim. Geliyoruz ve şimdiden söyleyeyim, çok çetin müzakereler sizi bekliyor. Yok öyle!” ifadelerini kullandı.

AKP SONRASI PLANLAR

Kemal Kılıçdaroğlu daha önce de Kanal İstanbul konusunda finans kuruluşlarını borçları ödemeyecekleri konusunda uyarmıştı. Ekonominin kötü gidişinin bir sebebi olarak israfı gösteren Kılıçdaroğlu Erdoğan’ın kullandığı uçakları satacağını dile getirmişti.

OHAL olağanlaştı: AKP’nin OHAL yetkilerini bir yıl daha uzatan düzenleme meclisten geçti

AKP sonrası için bir uyarı da dünyaya: Yok öyle! yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder