19 Temmuz 2021 Pazartesi

Adil Öksüz’ü ilk bırakan hakim röportaj veriyor, kararı onayan hakim 4 yıldır cezaevinde

15 Temmuz resmi görüşünü alt üst eden bir gelişme daha yaşandı. 15 Temmuz’un kilit isimlerinden Adil Öksüz’ü serbest bırakan ilk hakim Köksal Çelik, 5 yıl sonra röportaj verdi. Hakim Köksal Çelik’in Adil Öksüz’ü serbest bırakma kararını aynen tekrar eden Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez ise ‘silahlı terör örgütüne üyelik’ suçlamasıyla 8 yıl 9 ay hapis cezası aldı ve hala cezaevinde.

BOLD ANALİZ – 15 Temmuz’da Adil Öksüz’ün rolüne dair sis perdesi 5 yıl sonra da aralanmadı. 16 Temmuz sabahı ve sonrasında herkes tutuklanırken Öksüz’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakan hakim Çelik, kendini savundu. Çelik, Emniyet ve jandarmanın Öksüz ile ilgili kendilerine bilgi vermediğini açıkladı.

ADİL ÖKSÜZ’ÜN ADLİYE SERÜVENİ

16 Temmuz sabahı Ankara’daki Akıncı Üssü yakınlarında yakalandığı belirtilen Adil Öksüz, savcı Cihan Ergün tutuklamaya sevk ettiği halde 18 Temmuz’da getirildiği Sincan Batı Adliyesi’nde hakim Köksal Çelik tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcı Ergün karara itiraz etti. Çelik’in kararında ısrar etmesi üzerine dosya Asliye Ceza Hakimi Çetin Sönmez’e gitti. Sönmez de ilk hakim Köksal Çelik gibi delil yetersizliğinden Öksüz’ün adli kontrolle yargılanması kararını verdi.

HAKİM SÖNMEZ’İN İFADESİ İŞKENCEYLE ALINDI İDDİASI

Öksüz’ü serbest bırakan ilk hakim Köksal Çelik, bir devlet büyüğünün isteğiyle kendini savunmak için Cumhuriyet gazetesinden Barış Terkoğlu’na röportaj verdi. Çelik ile aynı kararı veren Çetin Sönmez ise önce gözaltına alındı. Ankara Terörle Mücadele (TEM) Şube’de işkence altında ifadesinin alındığı öne sürüldü. Sönmez önce ev hapsiyle serbest kaldı. Ardından 2017 yılında yeniden tutuklanarak cezaevine konuldu.

BİRİNCİSİ DIŞARIDA İKİNCİSİ CEZAEVİNDE

Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davası sonuçlanan Çelik, 8,9 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Karar duruşmasında Sönmez, Köksal Çelik in de tanık olarak dinlenmesini istedi ancak mahkeme heyeti reddetti. Sönmez, kendisinin Öksüz’ün bırakılmasında hiçbir dahli olmadığına dair Öksüz’ün nezarethanedeki görüntülerinin incelenmesi isteği de reddedildi.

Adil Öksüz’ü ilk bırakan hakim röportaj veriyor, kararı onayan hakim 4 yıldır cezaevinde yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder