19 Temmuz 2021 Pazartesi

Tosuncuk’un avukatlarından ‘mağdur’ açıklaması

‘Çiftlik Bank’ vurgunu sonrası 1 milyar 139 milyon lirayla yurt dışına kaçan ‘Tosuncuk’ lakaplı Mehmet Aydın’ın avukatları Şehmus Uluç ve Fatih Kuş, şu ana kadar 3 binin üzerinde mağdur olduğunu duyurdu. Sayının artabileceğini açıklayan avukatlar, Aydın’ın Bitcoin’de parası olduğu iddiasını ise yalanladı.

BOLD – Çiftlik Bank’la 2018 yılında 132 bin 222 kişiden 1 milyar 139 milyon lirayla yurtdışına kaçan Mehmet Aydın’ın avukatları açılan davalarla ilgili açıklama yaptı.

20 gün önce Brezilya’nın Sao Paulo kentindeki Türk Konsolosluğu’na giderek teslim olan Mehmet Aydın, Türkiye’ye getirildikten sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanmıştı.

Mehmet Aydın’ın avukatları Şehmus Uluç ile Fatih Kuş, Mehmet Aydın’ın teslim olmadan önce kendilerini arayarak teslim olmak istediğini söylediğini anlattı. Avukatlar, “Daha sonra teslim olmadan bir gün önce bize bu videoyu gönderdi. Biz de gönderdiği videoyu kamuoyuyla paylaşarak insanları durumdan haberdar ettik” dedi.

Aydın’ın iddianamedeki 64 milyon liralık mağduriyeti gördükten sonra teslim olmaya karar verdiği yönündeki iddiaların doğru olmadığını savunan Uluç ve Kuş, “Müvekkilimiz hakkında Anadolu Adliyesi 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesinde görülen dosyada mağdurların zararı 64 milyon olarak görülüyor. Farklı bir dosyası daha var. Bu durumda zararlar artacaktır. Kendisinin 64 milyonu görüp geldiği gerçeği yansıtmıyor. Asıl amacı zararları gidermek ve zararları giderme gayesiyle şu an burada bulunuyor” ifadelerini kullandı.

BİTCOİN HESABI YOK

Aydın’ın mal varlığı ya da Bitcoin hesaplarının olmadığını ifade eden Uluç, “Mal varlıklarının satılması durumunda mağdurların zararları karşılanabilir. O firmalara devlet el koydu ve kayyum atandı” dedi. Mehmet Aydın’ın eşi Sıla Aydın’dan boşandığını kendisinden öğrendiğini kaydeden Şehmus Uluç, “Haberi yoktu. Buna itiraz etmememiz yönünde bize talepte bulundu” diye konuştu.

Pegasus krizi: Türkiye’den 500 kişinin telefonu İsrailli firmanın geliştirdiği casus yazılımla izleniyor

Tosuncuk’un avukatlarından ‘mağdur’ açıklaması yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder