19 Temmuz 2021 Pazartesi

Soylu: Türkiye’nin en güçlü olduğu alan kaçak göçle mücadeledir

Niğde- Ankara otobanındaki görüntülerinin ardından doruğa çıkan göçmen tartışmalarına Bakan Soylu, “Türkiye’nin en güçlü olduğu alan kaçak göçle mücadeledir” diyerek dahil oldu. Eski partisinden Soylu’ya sert yanıt gelirken, gazeteci Hakan Aygün ise Sedat Peker’in de kaçak göçmen olduğunu hatırlattı.

BOLD – İran sınırından akın akın gelen ve Niğde-Ankara yolu üzerinde görüntülenen Afgan göçmenlerle ilgili tartışmalar sürüyor. Taliban’ın Afganistan’daki ilerleyişi devam ederken, Türkiye’ye yeni bir göç dalgasının gelmesinden endişe ediliyor. ABD ordusu dahil, NATO’ya bağlı yabancı ülke askerleri Afganistan’dan ayrılırken, Afgan halkı da Türkiye’ye göç ediyor.

BAKAN YALANLADI FRANCE24 DOĞRULADI

Gazeteci Ruşen Takva’nın kaydettiği görüntüler resmi makamlarca yalanlandı. Takva’nın geçtiğimiz günlerde yayınladığı ve yüzlerce Afganistanlı göçmenin Türkiye sınırına yürüdüğü görüntüleri İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı tarafından yalanlamıştı. France 24, görüntüleri açık kaynaklardan doğruladı.

Bakan’ın takipçilerinden paylaşıma yorum yağdı. “Gördüğümüzü de inkar ediyorlar” diyen vatandaşlar Soylu’ya tepki gösterdi.

BAKANDAN AÇIKLAMA

Sosyal medyada hesabından kaçak göçmenlerle mücadeleye değinen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Türkiye’nin en güçlü olduğu alan, kaçak göçle mücadelesidir. Türkiye, etrafımızdaki coğrafyada tüm olup bitene rağmen göçü yönetmekte; ecdadımıza, komşuluğumuza, asil milletimize yakışanı yapmaktadır. Fitneye, fesada, düşmanlığa, fırsat vermeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

EN GÜÇLÜ OLDUĞUMUZ ALAN BUYSA

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı Bülent Şahinalp: “Türkiye’nin en güçlü olduğu alan, ‘kaçak göçle mücadelesi’ imiş! Günlerdir TV’ler, gazeteler ve sosyal medya Van’dan kaçak giriş yaparak, Niğde’ye kadar ulaşan Afgan göçmen gruplarını gösteriyor. En güçlü olduğumuz alan bu ise, diğerlerini düşünmek bile istemiyorum” diyerek Soylu’ya tepki gösterdi.

SEDAT PEKER DE KAÇAK GÖÇMEN

Gazeteci Hakan Aygün ise Sedat Peker’in de kaçak göçmen olduğunu hatırlatarak, “İçişleri Bakanı Soylu: Türkiye’nin en güçlü olduğu alan, kaçak göçle mücadelesidir. Sedat Peker de kaçak göçmen” dedi.

Erdoğan’ın ‘KKTC’ye Saray inşaatı’ müjdesi sosyal medyayı yıktı

Soylu: Türkiye’nin en güçlü olduğu alan kaçak göçle mücadeledir yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder