22 Temmuz 2021 Perşembe

Taliban’dan yeni tehdit: Türk birliklerinin Afganistan’a girmesine izin vermeyiz

AKP’nin ‘İletişim kazası’ dediği tehditlere bir yenisi daha eklendi. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Afganistan’a Türk birliklerinin girmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

BOLD – Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahit, Türkiye’yi yine tehdit etti. Mücahit, Afganistan’a Türk birliklerinin girmesine izin vermeyeceklerini açıkladı.

Türkiye’nin hali hazırdaki durumuna itiraz ettiklerini belirten Mücahit, “ABD çekildikten sonra diğer yabancı güçlerin bu ülkede hiçbir gerekçeyle kalmalarına izin vermeyeceğiz” dedi.

Sputnik’te yer alan habere göre, Türkiye’nin Kabil Havaalanı’yla ilgili kararına karşı olduklarını belirten Mücahit, “Eğer Ankara müzakerelerde ilerleme sağlanmasına katkı sunarsa ve Afganistan’daki durumu iyileştirebilirse, bundan memnuniyet duyarız ancak Türkiye’nin Afganistan’da kalmasına izin vermeyiz” ifadelerini kullandı.

Taliban’ın Afgan halk temsilcileri konseyinden bir hükümet kurma niyetinde olduğunu kaydeden, Mücahit, “Halkın sorunlarını çözmek için siyasi bir yapı kuruyoruz. İslami hükümet ve kurmak istediğimiz hükümet, halkın temsilcilerinin yer aldığı bir konseyden oluşacak” diye konuştu.

TÜRKİYE GİRMEK İSTİYOR

Türkiye, uluslararası birliklerin çekilmesinin ardından başkent Kabil’deki Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı’nın işletilmesi ve güvenliğini sağlamak istiyor.

Son NATO Zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile Erdoğan’ın anlaştığı iddia edildi.

Savunma Bakanı Hulusi Akar, havalimanının güvenliğini üstlenmek için ABD ile yürütülen görüşmelerin olumlu geçtiğini açıklamıştı.

Taliban’dan daha önce de Türkiye’ye yönelik tehdit içeren açıklamalar geldi. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Taliban’ın açıklamasında olumsuz ifadeler var. Bunun bir iletişim kazası olduğunu değerlendiriyoruz. Türkiye orada işgalci güç değildir” demişti.

Bylock listelerini hazırlayan 2 polis ve AİHM kararı

Taliban’dan yeni tehdit: Türk birliklerinin Afganistan’a girmesine izin vermeyiz yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder