21 Temmuz 2021 Çarşamba

Saadet’e ‘yüzde 2,8 harekâtı’

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önümüzdeki seçimleri kazanmak için kritik hamlesini derinleştiriyor. Erdoğan, Saadet Partisinin son seçimde aldığı yüzde 2,8’lik oy oranını kendine katmak için milli görüşü dağıtma harekatını hızlandırdı. Necmettin Erbakan’ın oğlu Fatih Erbakan ve SP Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk’ü Kuzey Kıbrıs’a davet etti.

BOLD ANALİZ – Daha önce HAS Parti’yi AKP’ye ilhak eden, Demokrat Parti’den de Süleyman Soylu’yu transfer eden Erdoğan’ın hedefinde SP tabanı bulunuyor. Anketlerde seçimi kaybettiğini gören Erdoğan, yüzde 2,8’lik Saadet seçmenini Cumhur İttifakı’na oy vermeye zorlayacak.

ASİLTÜRK’ÜN ÇEVRESİNE İHALE VE MAKAM VERİLİYOR

2019 yerel seçimlerinde il genel meclisi oyları 1 milyon 312 bin 652 olan Saadet Partisi’ni 86 yaşındaki Oğuzhan Asiltürk üzerinden bölecek. Asiltürk ve çevresindekilere kamudan makamlar ve ihaleler veren Erdoğan, son olarak Jandarma İstihbarat Daire Başkanlığı’nın 3,8 milyon dolar değerindeki ihalesini Forte Bilişim’e verdi. Forte Bilişim’in sahibi ise Oğuzhan Asiltürk’ün yeğeni Cemal Asiltürk. Bu yolla Karamollaoğlu ekibi partiden tasfiye edilmek isteniyor.

SAADET’İ İKİ FARKLI KUTUPA ZORLUYOR

SP tabanında iki farklı kutup oluşturma harekatını bu yönde sürdüren Erdoğan, Sabah, Yeni Şafak, Star gibi gazetelerle Millet İttifakı’na destek veren SP Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu hedef alıyor. Asiltürk’ü sürekli yanında taşıyan Cumhurbaşkanı Erdoğan milli görüş tabanına “Erbakan hocanın siyasetine Asiltürk sahip çıkıyor” mesajı pompalıyor. Karamollaoğlu ve ekibi ise “CeHaPe zihniyeti ile el ele” algısı oluşturuluyor.

SAADET TEŞKİLATINA FISILDANAN MESAJLAR

SP lideri Karamollaoğlu ile partinin yüksek istişare kurulu başkanı Oğuzhan Asiltürk’ün arasının, Asiltürk’ün Erdoğan ile yaptığı görüşmeler sonrası ‘limoni’ olduğu bilgisi de yandaş köşe yazarlarına fısıldanıyor. Anadolu’daki Saadet teşkilatına da “Hocacı kimse onun peşinden gidin” mesajları ulaştırılıyor.

ERBAKAN’IN ERDOĞAN’A SÖYLEDİKLERİ

SP’yi Cumhur İttifakı’na dahil etmek için yoğun çaba harcayan Asiltürk’e yönelik Saadet Genel Merkez yönetimi de Erbakan üzerinden cevap veriyor. Necmettin Erbakan’ın vakti zamanında Erdoğan’a ve AKP’ye yönelik ağır eleştirilerini hatırlatan partililer, “Erbakan Hoca’nın dedikleri ne çabuk unutuldu? Erdoğan’a şu anda SP’nin bir kanadından neden destek verilmek isteniyor? Neden SP için kamuoyu nezdinde ‘bir o yanda bir bu yanda’ görüntüsü verilmeye çalışılıyor” değerlendirmeleri yapılıyor.

Saadet’e ‘yüzde 2,8 harekâtı’ yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder