20 Temmuz 2021 Salı

Erdoğan: Taliban ile anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kabil Havalimanın işletmesi konusunda Taliban ile anlaşabileceklerini söyledi. Erdoğan, “Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok” dedi. Erdoğan’ın bu ifadeleri kullandığı sırada Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin bayram namazı kıldığı alanın yakınlarına roket saldırısının videosu yayınlandı.

BOLD – Cumhurbaşkanı Erdoğan, KKTC’de kıldığı bayram namazı sonrası yaptığı açıklamada Türk askerinin Afganistan’daki varlığıyla ilgili açıklamalar yaptı.

TALİBANLA GÖRÜŞECEĞİZ

Taliban’ın bazı rahatsızlıklarının söz konusu olduğunu hatırlatan Erdoğan, “Taliban’la da bu süreci görüşmek suretiyle, nasıl ki Amerika’yla bazı görüşmeleri Taliban yaptıysa, herhalde Taliban Türkiye ile bu görüşmeleri çok daha rahat yapması lazım. Çünkü Türkiye onun inancıyla alakalı ters bir yanı yok, ters bir yanı olmadığı için de onlarla bu konuları daha iyi görüşeceğimize, anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum.” dedi.

AFGANİSTAN CUMHURBAŞKANI NAMAZDAYKEN SALDIRI

Kurban Bayramı’nın ilk gününde namaz sırasında Afganistan Cumhurbaşkanlığı sarayının yakınlarına peş peşe roketler düştü. Roket seslerine rağmen Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani’nin ve heyetin namazına devam ettiği görüldü.

TALİBAN BARIŞ İÇİN İSTEKLİ DEĞİL

Eşref Gani, saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada “Taliban barış için hiçbir istek ve niyetlerinin olmadığını kanıtladı” ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Taliban ile anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder