18 Temmuz 2021 Pazar

AKP, iş adamlarından sonra KHK ile atılan memurlar için de borsa kurdu

KHK ile ihraç edilen CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, iş adamlarından sonra KHK ile ihraç edilen devlet memurları için de borsa kurulduğunu ve görevlerine döndürülen memurlardan 100-150 bin lira alındığını söyledi.

BOLD – CHP İstanbul Milletvekili Cihangir İslam, çarşamba günü Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yaptığı konuşmada ilginç iddialarda bulundu. İslam, KHK ile ihraç edilen devlet memurları için de borsa kurulduğunu ve görevlerine döndürülen memurlardan 100-150 bin lira alındığını söyledi.

KHK ile işten atılan memurların göreve dönüşü için AKP yönetimi tarafından kurulan OHAL Komisyonu’nun hala birçok kişi hakkında 4-5 yıl geçmesine rağmen karar vermemesini eleştiren İslam, kendisi hakkındaki kararın da verilmemesini eleştirdi.

Barış Akademisyenleri Bildirisi’ne imza atan Cihangir İslam da 2017 yılında çıkarılan bir KHK ile devlet memuriyetinden atılmıştı.

İlk olarak İzmir’de iş adamlarına karşı kurulduğu ortaya çıkan “fetö” borsası iddialarını hatırlatan İslam, devlet memurlarına karşı da bu tür bir borsa kurulduğunu ifade etti ve “Aklanan insanların işlerine döndürmemenizin nedeni bu mu?” diye sordu.

İslam, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“İşin daha vahim tarafı şu. Şimdi bakınız bu birkaç senedir iş insanlarının üzerinden bir “fetö” borsası kurulduğunu sizler de biliyorsunuz. Yani bu artık herkesin malumu. Ama artık şunu biliyoruz ki küçük dereceli memurları işlerine döndürmek üzere eskiden sizin referanslarınız geçerli oluyordu ama bugün utanarak bunları telaffuz ediyorum. 100 bin liraya 150 bin liraya işlerine döndürüldüğüne dair ihbarlar, bu tür şikayetler alıyoruz. Şimdi ben size soruyorum; aklanan insanların işlerine döndürmemenizin nedeni bu mu? Bunun cevabı üzerinde düşünün.”

Alman dergisi Davutoğlu’nun ‘fetö’ söylemini düzeltti

AKP, iş adamlarından sonra KHK ile atılan memurlar için de borsa kurdu yazısı ilk önce BoldMedya üzerinde ortaya çıktı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder