16 Şubat 2019 Cumartesi

1919’un Yüzüncü Yılına Özel Senfoni

Anadolu’nun kurtuluş mücadelesinin başladığı 1919’un 100. yılı anısına özel bir senfonik destan hazırlandı.

19’DAN ÇOK ÖNCE 23’TEN SONSUZA

Mili Mücadele’nin başladığı 1919’un 100. yılı anısına ’19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza’ adlı senfonik destan hazırlandı.

AA’nın haberine göre özgün müziklerini şef Musa Göçmen’in bestelediği, anlatı metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen’in kaleme aldığı eserin ilk gösterimi, bu akşam Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde yapılacak.

Eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal’in zihninde 1919’dan çok önce oluştuğu ve 1923’ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıyor.

Şef Göçmen’in yönettiği senfonik orkestra, dramatik anlatıya özgün bestelerin yanı sıra Bülbülüm Altın Kafeste, İzmir’in Kavakları, Bu Gece Gellem Size Yar, Kimseye Etmem Şikayet gibi dönem şarkılarıyla eşlik ediyor.

Müzisyen Boğaçhan Sözmen eseri önümüzdeki ay İstanbul ve İzmir izleyicisiyle buluşturmak için çalışmaları sürdürdüklerini, Eskişehir, Adana, Antalya ve Tekirdağ’da da sanatseverlerin karşısına çıkmayı planladıklarını anlattı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder