16 Şubat 2019 Cumartesi

Temelli’den Nadir Yıldırım’ın tweetine tepki: Kabul etmiyoruz

HDP eski milletvekili Nadir Yıldırım’ın attığı tweet tartışmalara neden oldu. Yıldırım’ın tweetini kabul etmediklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, “Bir öfke patlaması anı diye düşünüyorum” dedi.

Yıldırım, 13 Şubat’ta Twitter hesabından “Hiçbir zaman çaresiz olmadık. Çünkü PKK var. PKK bitmez. PKK nicelerini bitirdi faşistlerin. Sıranızı bekleyin. Sizi de bitirecek, topalınızla, reisinizle, hav hav’ yapanınızla” şeklinde paylaşımda bulunmuştu.

YILDIRIM YANLIŞ YAPMIŞTIR

Yıldırım’ın tweeti sosyal medyada tartışma yaratırken, Temelli, Artı Gerçek’e yaptığı açıklamada, söz konusu açıklamaların ‘kabul edilemez’ olduğunu dile getirdi. Temelli, Yıldırım’ın yanlış yaptığını belirterek, buna yanlış demenin de siyasetçilerin görevi olduğunu vurguladı.

Temelli, “Şiddet iklimini nereden gelirse gelsin kabul etmiyoruz. Nadir beyin tweetini ilk gördüğümde hacklenmiştir diye düşündüm, sonra böyle olmadığı söylendi” ifadelerini kullandı.

BİR ÖFKE PATLAMASI ANI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

Temelli şunları dile getirdi: “Bu şiddet ikliminden herkes etkileniyor. Bir öfke patlaması anı diye düşünüyorum. HDP ile PKK’nin ilişkisi olmadığını defalarca söyledim. Böyle bir ilişkinin olması zaten eşyanın tabiatına aykırı. Bunu ne kadar anlatırsak anlatalım iktidar HDP’yi suçlamak için sürekli böyle bir ilişki varmış gibi topluma anlatıyor. Bu herkesi öfkelendiriyor ve bu öfkenin tezahürlerinden biridir bu tweet. Ama yine de kabul etmemiz mümkün değil, yanlıştır.”

İKTİDAR ÇIKARLARI İÇİN ÖFKE İKLİMİ OLUŞTURUYOR

Siyasetçilerin toplumsal barışın mimarları olduğunu ifade eden Temelli, “Toplumsal barışa yönelik her türlü şiddet sözünün tabi ki karşısında olacaktır. Ama bu öfkeyi doğuran nedenleri yok sayıp bir tweetin içine sıkıştırarak her şeyi yorumlayamayız. Bu öfke, şiddet iklimini bizatihi iktidar kendi çıkarları için yaratıyor. Tam bir psikolojik savaş, tam bir algı yönetimi üzerinden böyle bir iklim yaratılıyor. Savaş, şiddet politikalarında ısrar bu iklimin nedenleridir” dedi.

‘SÜLEYMAN SOYLU BAKAN OLMA VASFINI YİTİRDİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Yürüten adam değil” açıklamasında sonra “Betona oturttuk”, “milletin vekili değiller” şeklindeki açıklamalarına da yanıt veren Temelli, “İçişleri Bakanı bakan olma vasfını yitirmiştir” dedi.

Temelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Seçim zamanlarında İçişleri Bakanlığı ve birkaç bakanlık tarafsız kişiler eliyle yürütülür ki seçimler adil bir şekilde yapılabilsin, seçim güvenliği alınabilsin diye. Önceki seçimde de olduğu gibi bu seçimde de tarafsız bir İçişleri Bakanı atanmadı. Dolayısıyla bugün parti propagandası yapan ve bu propagandasını HDP düşmanlığı üzerine kuran bir İçişleri Bakanı ile karşı karşıyayız.”

İKTİDARIN 17 YILLIK SUÇLARI ORTAYA SAÇILDI

Nefret söylemi ile toplumun bölündüğünü dile getiren Temelli, “HDP’ye yönelik sürekli bir düşmanlık söylemi, ötekileştirici, suçlayıcı ifadelerle hareket ediyorlar. Siyasetten bugün için anladıkları budur. Ellerinde başka sermaye kalmamıştır. Çünkü geçmiş 17 yılın bütün suçları, hataları artık ortaya saçılmıştır. Bunların üzerinden yalan da üretemeyecek hale geldiler. O yüzden ellerinde kalan tek şey HDP’yi suçlamak, düşmanlık yaratmak, milliyetçi şoven duygularla hareket etmek. Bu çözüm değildir. Herkes bu dilden vazgeçmelidir, Türkiye toplumuna bu kötülük yapılmamalıdır” dedi.

HUKUKSUZLUĞA ARTIK BİR SON VERİLMELİ

Sezai Temelli, artan gözaltı ve tutuklamalar konusunda ise “Ellerinden geleni ardlarına koymuyorlar” ifadelerini kullandı. Partilerine yönelik yoğun engellemeler olduğunu söyleyen Temelli, hukuksuzluğa artık son verilmesi gerektiğini kaydetti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder