15 Şubat 2019 Cuma

Bakan Albayrak: Gıda fiyatları artmasa enflasyon eksi çıkardı

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Nisan ayı ile birlikte rahatlamanın çok daha güçlü hissedildiği, enflasyonun düşmesiyle birlikte faizlerin de çok daha sert düştüğünü görünce çok daha güzel günler Türkiye’yi bekliyor.” dedi.

Gündemdeki ekonomik gelişmelerle ilgili değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, “Son 20 yıldır ilk kez gıdada yaş sebze meyvede tarihi bir sıçramanın yaşandığı dönemdir. Antalya’daki fırtınayı bahane ederek fiyatları yükselttiler” diye konuştu.

‘SEBZE FİYATLARI ARTMASAYDI ENFLASYON EKSİ ÇIKARDI’

İstanbul ve Ankara’da tanzim satış noktalarını hayata geçirdiklerini anlatan Albayrak, doğrudan üreticiden tüketiciye ürün gideceğini ifade etti. Son dönemde gıdada fahiş fiyatlara bağlı olarak enflasyonun yükseldiğini vurgulayan Albayrak, “Bu artış olmasaydı enflasyon eksi 0.43 çıkardı. Yıllık enflasyon ise 18.85’e düşecekti. Tanzim satış gelince marketler fiyatları birden düşürdü. İzmir’den de talep geldi, hemen çalışmalara başladık. Birileri fırsatçılık yaptığında devletin demir yumruğu kalkar. İzmir’de de hazırlık tamamlanırsa İzmir Büyükşehir Belediyesi ile bunu vatandaşları mağdur etmeden hayata geçiririz” dedi.

‘PAYDAŞLARIMIZIN AKLINI KULLANACAĞIZ’

Konuşmasının son bölümünde yeni hal yasası ile ilgili bilgi veren Bakan Albayrak, “Türkiye 16 senede rüzgar enerjisinde önemli aşamalar kat etti. İnşallah yeni bir ekonomi hikayesi yazmak için çok güçlü adımlar atıyoruz. 2019 ilk çeyreğinde ekonomik göstergelerde başlayan tüm olumlu gelişmeler bunun sonucudur. Herkesle diyalog içinde olacağız. Tüm paydaşlarımızın aklını kullanarak inşallah Türkiye’yi daha iyi bir noktaya taşıyacağız” diye konuştu.

İzmir için güç birliği yapan İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) ev sahipliğindeki İzmir Odaları ve Borsaları Ortak Toplantısı, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın katılımıyla yapıldı.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder