15 Şubat 2019 Cuma

Yıldız Holding’den 500 milyon dolarlık satış

Son dönemde, farklı sektörlerdeki yatırım ve hisselerinin satışına ağırlık veren Yıldız Holding, Kümaş Manyezit’in satışı için Avurturyalı RHI Magnesita ile münhasırlık sözleşmesi imzaladı. Satış bedelinin 500 milyon dolar olacağı öğrenildi.

BOLD – Ülker markasının sahibi Yıldız Holding, grup şirketleri arasında bulunan ve Türkiye’nin en önemli manyezit ve refrakter üreticisi Kümaş Manyezit’i, Avusturyalılara sattı.

2018’in son aylarında, uluslararası yatırımcılarla maden ve refrakter tuğla birimi Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’yi satmak için görüşmeler başlattığını duyuran Yıldız Holding, KAP’a münhasırlık sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

Sözleşmenin Avurturya şirketi RHI Magnesita ile yapıldığı bildirildi. Kümaş Manyezit için 500 milyon dolar civarında bir bedelden söz ediliyor.

Konuyla ilgili Holding’ten şu açıklama yapıldı:

“Şirketimiz girişim sermayesi faaliyetleri kapsamında daha önce açıkladığımız üzere portföy şirketlerimizden Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş.’nin muhtemel stratejik alıcılara satışına yönelik çalışmalar yapılmasına başlanılması amacıyla şirket yöneticilerimize yetki verildiğini ve bu kapsamda çalışmaların devam ettiğini duyurmuştuk. Bu çalışmalar kapsamında potansiyel stratejik alıcılardan bir tanesi olan RHI Magnesita NV ile Münhasırlık Sözleşmesi imzalanmıştır.”

Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. ve hissedarlarının finansal danışmanlığını ÜNLÜ&Co yapıyor.

160 MİLYON DOLAR CİRO YAPTI

Kümaş Manyezit Sanayi A.Ş. Kütahya-Eskişehir-Bilecik üçgeninde yer alan doğal manyezit cevherini, sinter manyezit, bazik refrakter tuğla ve harç üreterek Türkiye ekonomisine kazandırmak, demir-çelik, çimento vb. sektörlerin ithalat bağımlılığını kesmek ve bu alandaki ihracatı başlatmak amacıyla 1972 yılında halka açık bir anonim şirket olarak kuruldu.

Türkiye’nin en önemli manyezit ve refrakter üreticisi Kümaş Manyezit’in, yüzde 51’i Yıldız Holding’in iştiraki Gözde Girişim, geri kalan yüzde 49’u ise direk Yıldız Holding’e ait. Şirket 2017 yılını 160 milyon dolar ciro ile kapattı.

Ülker hisselerini Topbaş’a sattı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder