15 Şubat 2019 Cuma

ABD’nin yeni taleplerinden yakındı: ‘Filancayı da gönderin’ diyorlar

AKP’nin genel başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye’yi AB’ye almamalarının nedenini açıklıyorum artık. İfşa ediyorum tek sebebi var; biz Müslümanız, Müslüman olduğumuz için almıyorlar.” diye konuştu.

Erdoğan, ATV-A Haber ortak yayınında bazı açıklamalar yaptı. ABD yönetiminin Rahip Andrew Brunson’ın ardından başka kişileri de Türkiye’den istediğini ima eden Erdoğan, “Bakıyorsunuz daha sonra ‘filancayı da gönderin’ kusura bakmasınlar, bu aramızdaki gerginliği arttırıyor.” dedi.

Açıklamalarında, “ABD hâlâ samimi davranmıyor. Biz onlara karşı her türlü samimiyetimizi şu ana kadar gösterdik. Terör örgütlerinden gelenler vardı. Bizden istediklerini verdik, El Kaide’den mesela. En son aramızda sıkıntı noktası olan papaz Bronson konusunda da yine yargımız olayı iyi niyetle ele almak suretiyle, yargımızın verdiği adli kontrolle değil de bir tahliye kararı çıktı ve gönderildi.” diyen Erdoğan, Fethullah Gülen’in iade talebiyle ilgili olarak da, “85 dosyayı gönderdik. Sadece deporte edecek, gönder, dostluğumuzu görelim. Bakıyorsunuz daha sonra ‘filancayı da gönderin’ kusura bakmasınlar, bu aramızdaki gerginliği arttırıyor. Bir kısmını paketledik, diğer paketler de gelecek.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TAKİPTE: BORAJET’İN PATRONUN YANINDAKİ…

Gülen Cemaati’ne yönelik operasyonlar konusunda konuşan Erdoğan, şunları söyledi:

“Müttefiklerimiz gerekli adımları atmıyor, atmasın. Jandarma, polis, asker, devlet dairelerinde nerede ne varsa üzerine, üzerine gidiyoruz, gideceğiz. Şimdi görüyorsunuz değişik yerlerde palazlanıyorlar. İade sürecinin takipçisiyiz, bir kısmını paketledik, diğer paketler de gelecek. Emniyet müdürü olan bir ahlaksız kaçmaya yeltendi. Ondan sonra Borajet’in patronunun yanındaki kaçacaktı. Son olarak onlar yakalandılar. Bu şekilde işi yakın takipte tutuyoruz, tutmaya da devam edeceğiz. Elimizdeki belgelerin tümünü vermiş değiliz.”

‘OBAMA ARADI, YARDIM ETTİK’

Erdoğan ABD’nin eski başkanı Obama’nın Suriye’deki Kürtler’e yardım için aradığını ve hemen kabul ettiğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Bir akşam Obama beni aradı. ‘Kobani’de bize yardımcı olun. Oradaki Kürtler’i kurtaralım. Onlar yok edilecek’ dedi. Kendisine dedim ki, ‘Niye yok edilsin’. Daha sonra onlara helikopterlerle silahları indirdiler ve orada terör koridoru oluşturdular. Sonunda Kobani’den büyük bir kısmı Türkiye’ye göç etmek durumunda kaldı. Bizim güvencemiz altında. Utanmadan, sıkılmadan ‘Türkiye Kürtlere düşmanlık yapılıyor’ deniliyor. Bu nasıl düşmanlıktır? Biz her türlü yardımı yapıyoruz. Elinize, dilinize dursun yahu! Bilmeden bunları nasıl konuşursunuz. Biz teröristlere karşıyız, Kürtler benim vatandaşım, kardeşimdir. Benim partimde çok ciddi oranda sayısal olarak Kürt vatandaşlarım vardır. Öyle ayırmak olmaz.”

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder