15 Şubat 2019 Cuma

HDP’nin olaylı Leyla Güven yürüyüşü sona erdi

Halkların Demokratik Partisi (HDP)’nin “100’üncü gününde Leyla’ya, tecridi kırmaya” sloganıyla 15 kentten başlattığı yürüyüş milletvekillerinin, Leyla Güven’in evinin bulunduğu caddede açıklama yapmasıyla sona erdi.

Hakkari, Van, Kars, Iğdır, Bitlis, Ağrı, Muş, Şırnak, Mardin, Siirt, Batman, Dersim, Bingöl, Antep ve Urfa’dan Diyarbakır’a yapılan yürüyüş öncesinde Diyarbakır adeta ablukaya alındı. HDP milletvekilleri yollarda engellenip darp edilirken, Leyla Güven’in evinin bulunduğu Bağcılar Mahallesi ise polis bariyerleriyle çevrildi.

TOPLU YÜRÜYÜŞE İZİN VERİLMEDİ

Kentte toplu halde yürümelerine izin verilmeyen HDP milletvekilleri, farklı güzergahlardan araçları ile Leyla Güven’in evinin bulunduğu Bağcılar Mahallesi’ne geçti. Milletvekillerinin mahalleye girmesi ile birlikte bariyerin bulunduğu caddeye çok sayıda çevik kuvvet ekipleri sevk edildi.

HDP’Lİ VEKİL POLİS ÇELMESİ İLE YARALANDI

HDP Diyarbakır Milletvekili Saliha Aydeniz’in polisin çelme takması sonucu yere düşerek yaralandı. Yaralanan Aydeniz, tekerlekli sandalye ile hastaneye kaldırıldı. Müşade altında tutulan Aydeniz’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

VEKİLLER POLİS ABLUKASINA ALINDI

Milletvekilleri, Güven’in evinin bulunduğu cadde üzerinde polis ablukasına alındı. Burada basın açıklaması yapmak isteyen vekillerin gazeteciler tarafından görüntülenmesine izin verilmedi. Gazeteciler engeli protesto ederek geri çekildi.

TECRİD BİR İKTİDAR PRATİĞİNE DÖNÜŞTÜ

Polis ablukası altında bulunan vekiller adına, HDP Kadın Meclisi sözcüsü ve Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir açıklama yaptı. Taşdemir, tecrit denilen olgunun sadece Abdullah Öcalan’a uygulanan bir durum olmaktan çıkıp, özellikle 2015 yılında barış ve müzakere süreci sonlandırıldıktan sonra bütün topluma uygulanan bir iktidar pratiğine dönüştüğünü söyledi. Taşdemir, “Tecridin kaldırılması demek ülkede çözümün ve barışın tekrar gündemleşmesi demektir” ifadelerini kullandı.

AKP-MHP BLOĞU ÜLKEYİ CEHENNEME ÇEVİRDİ

Tandemir şunları dile getirdi: “Ülkeyi boydan boya bir cehenneme çeviren AKP-MHP iktidar bloğunun geriletilmesi için tarihsel bir eşik olan yerel seçim çalışmaları açlık grevleri etkinlikleri ile belli bir eşgüdüm içinde ilerleyecektir. Kazananlar kendi bekaları için ülkeyi çatışmaya, yoksulluğa ve eşitsizliğe mahkûm edenler değil demokrasi ve barış yolunda bir adım geri atmayan ve inatla direnen halklarımız olacaktır.”

Açıklamanın ardından milletvekilleri, HDP İl Binası’na geçti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder