16 Şubat 2019 Cumartesi

HDP seçim bildirgesini açıkladı

HDP, 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin seçim bildirgesini açıkladı. Bildirgede özgürlük, hak, adalet, toplumsal barış, demokrasi, yolsuzlukla mücadele vurgusu yapıldı.

BOLD- Ankara Hilton Otel’de “Birlikte Demokrasiye” sloganıyla gerçekleştirilen toplantıda açıklanan bildirgede, AKP’nin iktidarda olduğu süre boyunca, toplumsal barışı, ekonomiyi, kentleri, ekolojik dengeyi, belediyeleri yıktığı vurgulandı.

ZALİMLERİN KARŞISINDA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, HDP için “Yardığı beton duvarın içinden filizlenerek çıkan çiçek gibi, baskı duvarlarını yıkan, aşan ve halkların umudu olan bir çınardır” benzetmesi yaptı.

Buldan, “Biz bizi yapan zalimlerin karşısında boyun eğmeyişimiz, diz çökmeyişimizdir. Sivas’ta Pir Sultan gibi, Dersim’de Seyit Rıza gibi, Amed’de Mazlum gibi, Kızıldere’de Mahir gibi, darağacında Deniz gibi” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR MERMİLERİ İNSAN YAŞAMINDAN DEĞERLİ GÖRÜYOR

Siyasi iktidarın savaş mermilerini insan yaşamından daha değerli gördüğünü vurgulayan Buldan, “Halkı pazar kuyruklarında yoksulluğa mahkum eden bir iktidar var. İşte bu nedenle diyoruz ki bu iktidarı yerelden başlayarak geriletmemiz yeni bir yaşam alanı açmamız gerekir. Kentlerimizi kazanırsak saray rejimi çözülecek ve mutlaka kaybedecektir” dedi.

TÜRKİYE ÇOKLU KRİZ İÇERİSİNDE

HDP Eş Genel Başkan Sezai Temelli ise, “Türkiye çoklu bir kriz içinde. Siyasi, toplumsal, ekonomik kriz tüm ülkeyi sardı. Tüm bu krizin nedeni 17 yıldır iktidarda olan AKP ve onun başındaki zattır. Erdoğan’dır. Tekçiliği dayatmasıdır Saray rejimini bu tekçi rejimi bu ülkeye reva görmesidir. Bu rejim her geçen gün bu ülkeyi içinden çıkılmaz bir yere doğru sürüklemektedir.

200’DEN FAZLA GAZETECİ CEZAEVİNDE

20 Temmuz OHAL darbesinden bugüne kadar 170 yayınevi ve medya kuruluşlarının kapatıldığına değinen Temelli, “200’den fazla gazeteci tutsaktır. Bu ülkede basın tecrit altındadır. Bu ülkede fikir özgürlüğü yoktur. Fikrini beyan edenler cezaevindedir. Sosyal medya paylaşımlarından bile binlerce insan cezaevindedir. Bugün bu ülke de demokratik siyaset tasfiye edilmektedir” şeklinde konuştu.

HDP NE DİZ ÇÖKER NE DE BOYUN EĞER

Temelli, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sabah akşam HDP’yi suçlayarak, düşmanlaştırarak ve ötekileştirerek kendisi ve bakanlarıyla HDP’ye saldırı başlattığını belirtti. “Ama bilmiyor ki ne kadar saldırırsa saldırsın HDP ne diz çöker ne baş eğer. Barış ve demokrasi mücadelesine dün olduğu gibi bugün de aynı kararlılıkla devam edecektir” dedi.

İKTİDAR HALKIN İRADESİNİ GASP ETTİ

Bildirgede, kayyım gasp olduğuna değinildi. “Bu iktidar halkın iradesini gasp ederek seçimle kazanılan belediyelere kararnamelerle el koydu. 96 belediyeye kayyım atandı. Kamuda ve belediyelerde çalışan 15 bine yakın Kürt işçi ve memur, 300‘e yakın muhtar ihraç edildi. 93 belediye eş başkanı, yüzlerce belediye meclis üyesi ve il genel meclis üyesi ve sayısı binleri aşan parti il ve ilçe teşkilatlarında çalışan parti yöneticisi, üyesi tutuklandı” ifadelerine yer verildi.

YEREL EKONOMİ GÜÇLENDİRİLECEK

Bildirgede ayrıca yerel ekonominin güçlendirilmesi ve bütçenin halkla birlikte yapılması konularına da değinildi. Paylaşımcı sosyal dayanışma ağlarının geliştirileceği, işsizliğin azaltılacağı, meslek edindirme kurslarının yaygınlaştırılacağı, doğal ve ucuz gıdaya ulaşma imkanı sağlanacağı vaat edildi. Engelli, kadın, çocuk ve yaşlı haklarına ilişkin iyileştirme sözü yer aldı. Tarım ve hayvancılığın geliştirilmesi, sağlık hizmetlerine ücretsiz erişim imkanı sunulacağı dile getirildi.

BELEDİYE HİZMETLERİNDE ÇOK DİLLİLİK

Bildirgede ayrıca Dil Koruma ve Geliştirme Müdürlükleri kurarak Kürtçe, Süryanice, Ermenice, Arapça ve farklı dillerin korunup geliştirilmesi için çalışmalar yürüteceği vurgulandı. Belediye çalışanlarının yerel dilleri bilmesine önem verileceği ifade edildi. Kültür evleri, kütüphaneler, müzeler, galeriler, sinema ve tiyatro salonları gibi mekanlar inşa edeceği dile getirildi.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder