16 Şubat 2019 Cumartesi

Akşener ve Yavaş, Ülkücü Ozan Arif’i son yolculuğunda yalnız bırakmadı

Ülkücü camianın yakından tanıdığı Ozan Arif, tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 13 Şubat Çarşamba günü hayatını kaybetmişti. Ozan Arif’in son yolculuğunda İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir adayı Mansur Yavaş yalnız bırakmadı.

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Mansur Yavaş, Ozan Arif’in cenaze törenine katıldı.

Milliyetçi Hareket Partisi’ni (MHP) temsilen Samsun İl Başkanı Abdullah Karabıçak, Ozan Arif’in cenaze törenine katıldı.

Türk dünyası ve ülkücü camianın sevilen ismi Ozan Arif, 13 Şubat Çarşamba günü yakalandığı amansız hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Tedavi gördüğü Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde 70 yaşında vefat eden Ozan Arif’in yurt dışındaki yakınlarının gelmesi beklendi. Ozan Arif olarak tanınan Arif Şirin için Büyük Camii’de cenaze töreni düzenlendi.

Ozan Arif’in Atakum ilçesi İncesu Mahallesi’ndeki evinden alınan cenazesi, cenaze namazının kılınacağı Büyük Camii’ye getirildi. Konvoy halinde getirilen cenazeyi cami önünde sevenleri karşıladı. Bu sırada izdiham da yaşandı. Cenazede sevenleri Ozan Arif’e son görevlerini yerine getirmek için toplandı.

Cenazede sevenleri Ozan Arif’e son görevlerini yerine getirmek için toplandı.

Samsun Büyük Camii’de kılınan cenaze namazının ardından Ozan Arif, Kıranköy Mezarlığı’nda toprağa verildi.

DEVLET BAHÇELİ İLE DAVALIK OLMUŞTU

MHP lideri Devlet Bahçeli’nin son yıllarda izlediği siyasi çizgiyi sert bir diller eleştiren Ozan Arif, 27 Haziran 2017’de yayımladığı “Adam sanmıştım meğer adam değilmiş” şiiri ile tepki toplamıştı. Şiirin Devlet Bahçeli’ye atıf yapıldığı gerekçesiyle Ozan Arif hakkında “hakaret” davası açıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Bahçeli’nin avukatları aracılığıyla suç duyurusunda bulunulmuştu. Ozan Arif ile Devlet Bahçeli’nin davalık olması üzerine MHP Genel Merkezi, Ozan Arif’e karşı mesafe almaya başladı.

OZAN ARİF KİMDİR?

Giresun’un Alucra ilçesine bağlı şimdiki ismi ile Yükselen eski adı ile Hapu köyünde 10 Haziran 1949’da doğdu.

Babasının memuriyeti dolayısıyla, ilk ve ortaokulu Samsun`da bitirdi. 1970’de başladığı öğretmenlik mesleğinde Samsun’un Devgeriş köyünde beş yıl öğretmenlik, dört yıl ise okul müdürlüğü görevi olmak üzere üzere dokuz yıl hizmet verdi.

24 Eylül 1980 ve 5 Kasım 1991 tarihleri arasında Almanya’da yaşadı. Özellikle milliyetçi kesimin son derece beğendiği, o kesimin tutkuyla dinlediği gür sesli ozandı. Türkülerinde Türk milliyetçiliği vurgusunu açıkça belirten ülkücü bir ozandı.

AKP ve MHP’den zorunlu “Cumhur İttifakı Genelgesi”

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder