15 Şubat 2019 Cuma

Gelinim

Gelinim, 15 yıl ülkesine hizmet etmiş 2 çocuk annesi bir hemşire. Eşi de yani oğlum da onun gibi memur. 15 Temmuz darbe girişimine kadar hayatlarını huzurlu bir şekilde devam ettiriyorlardı. Kimin yaptığını bilmediğimiz hiçbir ilgilerinin olmadığı bu darbe girişiminden sonra hayatları adeta kâbusa döndü.

Çünkü hiçbir delil gösterilmeden oğlumu ve gelinimi işlerinden uzaklaştırıp açığa aldılar. Yaklaşık bir ay sonra oğlum tutuklandı. Ardından gelinim memuriyetten ihraç edildi.

Gelinim şokun birini atlatamadan birçok sarsıcı olayın ortasında yapayalnız kaldı. Çocuklarına tek başına ve artık gelirleri de olmadan nasıl bakacaktı? Bütün bunların yanında çevrelerinden, yakınlarından bile sözlü baskıya maruz kalıyordu. Psikolojik olarak altüst olmuşlardı. Bütün bunların yanında hiçbir delil gösterilmeden oğlumdan bir ay sonra gelinimde tutuklandı.

Suçları neydi? Bütün bu olanlara anlam verememişken gelinim de cezaevine gönderildi. Eşinden ayrı kalmakla birlikte çocuklarından da ayrı kalmak gelinime dayanılmaz bir acı yaşattı. Şunu söylemeliyim ki onlara yaşadıklarının hiç biri ülkelerini yıkmakla yani terör örgütü olmakla suçlanmak kadar ağır gelmedi.

Onlara yapılan bu haksız muamele cezaevinde de devam etti. Eşiyle ayni cezaevinde olmasına rağmen uzun süre görüşmelerine izin verilmedi. Açık görüşler mahkumlara rutin devam ederken onlar bundan uzun süre mahrum bırakıldı ve bu durum halen bu şekilde.

Çocukları psikolojik olarak çok yıprandılar. Benimle kalıyorlar ve 9 yaşındaki kızları bir kaç dostun yardımıyla ancak babası ve annesini ziyarete gidebiliyor. Bunun nasıl bir acı olduğunu bir babaanne olarak tarif etmeme gerek var mı? Birde anne ve babasının çektikleri acıyı düşünün. Bu yaştaki bir çocuk neler hisseder yalnız başına anne ve babasını hapishanede ziyaret ederken ve onları hapishanede bırakıp geri dönerken…

Bize bu acıları yaşatanlara sesimizi duyuramadık. Çünkü şuan ülkemizde maalesef hukuk ayaklar altında ve adalet susmuş durumda. Hukukçular bu haksız muameleler karşısında neden bu kadar duyarsız?!

Bütün bunlara anlam veremiyor ve ülkemin hukuksuzluklar sarmalında bırakılmış bir mağduru olarak yüksek hukuk anlayışınızdan desteklerinizi bekliyorum.



Kaynak: Mağduriyetler http://magduriyetler.com/2019/02/15/gelinim/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder