15 Şubat 2019 Cuma

MHK’nın yeni başkanı Sabri Çelik oldu

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), Yusuf Namoğlu’nun istifasının ardından Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanının Sabri Çelik olduğunu açıkladı. TFF’nin internet sitesinden yapılan açıklamada, “TFF Yönetim Kurulu, Merkez Hakem Kurulu Başkanlığı’na Sabri Çelik’in getirilmesine karar verdi.” denildi.

Sabri Çelik başkanlığındaki MHK’nin yeni üyeleri şu isimlerden oluşuyor: Mustafa Çulcu, Muhittin Boşat, Ünsal Çimen, Kamil Abitoğlu, Hakan Sivriservi, Ferhat Gündoğdu, Nihat Mızrak ve Hamza Mısır.

ÇELİK, 2004’TE DE MHK’NIN BAŞINDAYDI

Merkez Hakem Kurulu’nun yeni başkanı Sabri Çelik, 2004 yılında da aynı görevde bulunmuştu. Son olarak UEFA Gözlemcisi olarak görev yapan Çelik, Temmuz 2004’te MHK’de başkanlık görevine getirilmiş, Mayıs 2005’te de yerini Ufuk Özerten’e bırakmıştı. 1956 doğumlu Sabri Çelik, Süper Lig’de çok sayıda maç yönetmişti.

Özellikle Süper Lig maçlarındaki hakem hataları son dönemde çok sık gündeme geliyordu. Hem hatalar hem de hakem atamaları nedeniyle yoğun eleştiriler alan Yusuf Namoğlu, en sonunda istifa etti. Bir iddiaya göre ise istifa ettirildi.

Sabri Çelik başkanlığındaki yeni MHK’nın sorunlara çözüm olup olamayacağı merakla bekleniyor.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder