15 Şubat 2019 Cuma

AKP ve MHP’den zorunlu “Cumhur İttifakı Genelgesi”

31 Mart yerel seçimlere birçok il ve ilçede ittifak yapan Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim çalışmalarında yaşanan sıkıntılar üzerine ortak genelge yayımladı.

Birçok ilde yapılan anket çalışmaları ve sonuçları, AKP ve MHP’nin birlikte hareket etmek zorunda olduğunu ortaya koydu. Bu kapsamda parti kurmayları, seçim çalışmaları kapsamında yaşanan veya yaşanması muhtemel sıkıntıları önlemek amacıyla genelge hazırladı.

PARTİ LOGOSU VE SİMGESİ KULLANILMAYACAK

Her iki siyasi partinin ortak hazırladığı genelgeye göre, hiçbir siyasi partinin simgesi, logosu diğer partinin seçim ofisinde kullanılmayacak. Seçim ofislerinde Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve İlçe Belediye Başkan Adayının birlikte çekilmiş fotoğrafı yer alacak.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birlikte çekilmiş fotoğrafları kullanılacak.

İttifakın olmadığı yerlerde her parti kendi kurumsalına göre hareket edecek. Her siyasi parti aday çıkardığı ilçelerin seçim bürolarında, İlçe Adayı ve Büyükşehir Belediye Başkan Adayının ortak resimlerini kullanacak.

Ortak aday gösterilmeyen yerlerde araç giydirmesi yapılmayacak. Her siyasi parti sadece kendi adayı için araç giydirme yapacak.

AKP ve MHP’nin ortak Seçim Koordinasyon Merkezleri (SKM) oluşturması söz konusu olmayacak fakat SKM’ler ortak program yapabilecek.

Cumhur İttifakı için özel bir logo kullanılmayacak.

ADAY TANITIMINDA “CUMHUR İTTİFAKI” VURGUSU YAPILACAK

Aday AK Parti adayı ise “Cumhur İttifakı AK Parti Adayı”, Milliyetçi Hareket Partisi adayı ise “Cumhur İttifakı MHP Adayı” ifadeleri kullanılacak.

AKP ve MHP ortak mitinglerde sadece Türk bayrakları kullanılacak. Parti sloganları atılmayacak. Konuşmalarda Cumhur İttifakı’na ve Gönüldaşlık vurgusu yapılacak.

Ayrıca Cumhur İttifakı müzikleri çalınacak. Arka fonda iki genel başkanın fotoğrafları ve “Memleket İşi Gönül İşi” ile “Beka İçin Milli Karar Cumhur İçin İstikrar” kurumsal sloganları yer alacak.

Parti simge ve sembolleri kullanılmayacak.

 CUMHUR İTTİFAKI ŞARKILARI

Ortak programlarda Cumhur İttifakı şarkıları kullanılacak.

-Özhan Eren – Canımın İçi Türkiyem

– Şemistan Alizamanlı – Zafer Bismillah

– Altan Çetin – Cumhur İttifakı

– Mustafa Yıldızdoğan – Türkiyem

Anket sonuçları Cumhur ittifakını 49 ilde daha işbirliğine zorladı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder