16 Şubat 2019 Cumartesi

Akit TV’nin “Gülen, Türkiye’ye getiriliyor” iddiasına çifte yalanlama

Akit TV’de yayınlanan programda “Fethullah Gülen yakalandı.” iddiası ortaya atıldı. İddia kısa sürede Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak tarafından tekzip edildi.

Akit TV’de yayınlanan “Ters Kutuplar” isimli programda ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmek üzere gözaltına alındığı öne sürüldü. İddiayı Akit TV yorumcusu ve gazeteci Ali Tarakçı getirdi.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler ve Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP) istifaların konuşulduğu programda Ali Tarakçı, sözün kendisine geldiği sırada “Şimdi bomba bir haber vereyim.” diyerek Gülen’in yakalandığını iddia etti.

İDDİAYA HERKES ŞAŞIRDI

Programa konuk olan diğer yorumculardan birinin, “Kaçak değildi ki! Nerede yaşadığı belliydi.” ifadesi üzerine iddiasını toparlamaya çalışan Tarakçı gözetim altına alındığını söyledi.

Programa katılan diğer kişilerin şaşkın bakışları arasında iddiasının arkasında olduğunu belirten Tarakçı, “Fethullah Gülen yakalandı, sabaha doğru İstanbul’a getiriliyor. Bomba bir haber olarak kenara yazın. Bilginin çok net olduğunu söyleyeyim size. Tahmin ediyorum 1-2 saat içinde gündeme düşer. Sabaha doğru Türkiye’ye getiriliyor.” dedi.

İddianın kaynağının sorulması üzerine Tarakçı, “Bunu söyleyemeyeceğim.” dedi.

“AKİT TV’NİN İDDİASI TABİİ Kİ YALAN”

Akit TV’de Tarakçı’nın ortaya attığı iddiayı birçok haber sitesi haber yaptı. Söz konusu iddialara yönelik Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, şahsi Twitter hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Albayrak, “Akit, tarafından yapılan haberin yalan olduğunu söylemeye gerek var mı? Yalan, uydurma, çarpıtma, hedef gösterme konusunda mahir olan Akit’in iddiası tabii ki yalan.” ifadelerini kullandı.

O İDDİAYI İBRAHİM KALIN DA YALANLADI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Fethullah Gülen’in gözaltına alındığı ve sabah saatlerinde Türkiye’ye getirileceği iddiası ile ilgili konuştu.

Kalın, “Bize ulaşan böyle bir şey yok.” dedi.

Hollanda’da yarışma programında Fethullah Gülen’i sordular

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder