15 Şubat 2019 Cuma

Kaçırılan Yasin Ugan ve Özgür Kaya için Birleşmiş Milletlere başvuru

Ankara’da başlarına siyah poşet geçirilerek “devlet güçleri” tarafından kaçırılan Ugan ve Kaya için Birleşmiş Milletler inceleme başlattı.

Özgür Kaya ve Yasin Ugan otomatik tüfekli 40 sivil polisle Ankara’da yaşadıkları ev basılıp, başlarına çuval geçirilerek kaçırıldı. Komşuları ve mahalle sakinlerinin gözleri önünde gerçekleşen olayda Kaya ve Ugan’ın kaçıran kişiler kendilerini “sivil polis” olarak tanıtmışlardı. Ancak ailelerin yaptığı başvurularda Ankara Emniyeti, “bizde yok” bilgisi vermişti.

BM İNCELEME BAŞLATTI

Samanyoluhaber‘in haberine göre; Daha önceki benzer kaçırmalarda olduğu gibi MİT tarafından kaçırıldığı düşünülen Özgür Kaya ve Yasin Ugan hakkında yapılan müracaat üzerine Birleşmiş Milletler (BM) harekete geçti .

Hukuksuz bir şekilde kaçırılıp işkence yapıldığı iddiası ile BM’ye yapılan müracaatı değerlendiren BM, iddiayı ciddi bularak inceleme başlattı.

Dosyayı gündemine alan BM Türkiye’den resmen bilgi isteyeceği öğrenildi.

Adam kaçırmalar ve işkenceler konusunda Türkiye’nin de taraf olduğu uluslararası anlaşmaların çok net bir şekilde bu durumu yasakladığını bildiren otoriteler, işkence suçunun zaman aşımına tabi olmadığını ve bu fiili işleyenlerin uzun vadede de olsa mutlaka cezalandırıldığını ifade ettiler.

ZORLA KAYIP EDİLME

Birleşmiş Milletler’in “Zorla Kayıp Edilmeye Karşı Herkesin Korunmasına Dair Bildiri”si bütün üye ülkeleri bağlıyor. Zorla kayıp edilmelere karşı BM’nin çeşitli soruşturma ve yargılama yetkileri bulunuyor.

OLAYIN GELİŞİMİ

13 Şubat 2019 günü saat 15:00 civarı sivil kıyafetli, otomatik tüfekli yaklaşık 40 kişi tarafından kuşatıldı. Ugan Ve Kaya başlarına çuval geçirilerek bilinmeyen bir yere götürüldü . Onlarca şahidin önünde gerçekleşen kaçırma vakası sonrası Ugan ve Kaya’nın ailelerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne yaptıkları başvurular sonuçsuz kaldı.

Yasin Ugan ve Özgür Kaya kaçırıldı, 2 gündür haber alınamıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder