15 Şubat 2019 Cuma

Oylar düştü AKP ultra milliyetçi söylemlere döndü

Son anketler sonrası AKP, yerel seçimlerde ultra milliyetçi dil kullanmaya karar verdi. Ankara adayı Özhaseki bile Güneydoğu’daki “lanet adamlar”dan sözediyor.

BOLD-Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki, yerel seçimlerde Cumhur ittifakının temel prensibini açıkladı. “Temel espri şu: Güneydoğu’da bu lanet adamlar iş başına gelmesin yine.”

Yerel seçimlerde ve özelde de Ankara seçimlerinde HDP’lilerin oyuna talip olan AKP ve Özhaseki’nin aniden milliyetçi söylemlerin dozunu artırması istisna değil, AKP’nin anketler sonucu oluşturduğu yeni stratejisini anlatıyor.

ANKETLER CUMHUR İTTİFAKINI KORKUTTU

Son yapılan anketlerde çıkan sonuçların AKP-MHP bloğunu endişelendirdiği belirtiliyor. Anketlerde birçok ilin muhalefete kaptırılacağı görülünce yeniden masaya oturulma kararı alınmış ve Cumhur İttifakı’nın 81 ile genişletilmesi kararı alınmıştı. Ardından milliyetçi söylemlerin dozu artırıldı.

“LANET ADAMLAR İŞ BAŞINA GELMESİN”

Özhaseki yaptığı açıklamada, “Bu fakir kardeşiniz aylardır MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz ile toplantı yapıyor. Toplantının temel esprisi şu; Güneydoğu’da lanet adamlar iş başına gelmesin yine. Bu taraflarda da bir partinin kontenjanından aynı adamlar iş başına gelmesinler” dedi.

CHP ADAYLARINI DA AYNI KEFEYE KOYDU

Özhaseki, CHP’nin İstanbul ve Ankara adaylarını da aynı kefeye koydu: “Üstü kapalı, kılığı kıyafeti değiştirilmiş, eli yüzü boyanmış adamlar Ankara’da, İstanbul’da iş başına gelmesinler istiyoruz. Ana muhalefetin yaptığı stratejiye bakıyoruz; bir taraftan milliyetçi oylara İYİ Parti vasıtasıyla talip olurken, Kandil’den gelen adamlarla gizli gizli oturup, üstünü sütre gibi kapatıp, kendilerine aday koymaya çalışıyorlar. Koydukları adaylar belli zaten. Bu adamlar iş başına gelmesinler, surda bir gedik açmasınlar istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN TÜM MUHALEFETİ TERÖRİST İLAN EDİYOR

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da benzer dili kullanıyor. Yerel seçimleri “beka meselesi” olarak sunan Erdoğan, tüm muhalefeti de terörist ilan etti. Erdoğan, “CHP yanında Kandil’in tayin ettiği desteklediği HDP var. Vatansever kardeşlerim acaba bu CHP ile el ele kol kola olan Kandil’in desteklediği HDP’ye oyunu nasıl verir? İYİ Parti, bir taraftan ‘milliyetçiyim’ diyor, ‘milliyetçiyim’ derken de bu hanımefendi, CHP’yle, bu terör örgütünün temsilcisi olan HDP’yle nasıl oluyor da el ele, kol kola dolaşıyor. Saadet Partisi’nin bunlarla el ele yürümesini siz anlayabiliyor musunuz?” ifadelerini sık sık tekrarlıyor.

SOYLU TEHDİT DİLİNİ KULLANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise hemen her konuşmasında HDP’yi hedef alıyor ve tehdit dilini kullanıyor. HDP’lileri teröristlikle suçlayan Bakan Soylu’nun HDP’lileri milletvekili olarak tanımadığı yönündeki açıklamaları ile Leyla Güven yürüyüşüne ilişkin “Yürüten adam değildir” sözleri son günlere damga vurmuş ve HDP ile Soylu arasında polemiğe sebep olmuştu.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder