16 Şubat 2019 Cumartesi

CHP’li Bekaroğlu’ndan Soylu’ya HDP tepkisi: Yapılan zorbalıktır

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile İçişleri Bakanı arasında süren gerginliğe, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu da dahil oldu. Bekaroğlu, Soylu’nun tutumunun zorbalık ve zulüm olduğu söyledi.

BOLD- Açlık grevi eyleminin 101. gününde olan, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e destek için, eylemin 100. gününde, 15 ilden Diyabakır’a yapılan yürüyüşte, HDP milletvekilleri polis tarafından darp edilmişti. Yaşananlara CHP’li Mehmet Bekaroğlu’dan sert tepki geldi.

POLİS ABLUKASINDAKİ VEKİLLERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ PAYLAŞTI

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, sosyol medya hesabından açlık grevindeki HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için Şırnak’ın Cizre ilçesinden yola çıkan HDP milletvekillerinin Nusaybin’de polisler tarafından durdurulduğu bir videoyu paylaştı.

BUNLAR HDP’Lİ BİZİ İLGİLENDİRMEZ DİYEMEYİZ

Bekaroğlu, HDP milletvekillerinin polis ablukasına alındığı görüntüler için şu ifadeleri kullandı: “Bunlar HDP’li, bizi ilgilendirmez deyip geçecek miyiz? Süleyman Soylu’nun emri ile milletvekilleri dövülüyor; sesimizi çıkarmayacak mıyız? Kim ne derse desin; ben sesimi çıkarıyorum: Bu yapılan hukuksuzluktur, zorbalıktır, zulümdür”

NE OLMUŞTU?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında, Leyla Güven’e destek yürüyüşü üzerinden başlayan polemikte, Soylu’nun ‘yürütürsem adam değilim’ sözüne karşı, HDP yürüdük mesajı vermişti.

BETONA OTURDULAR MI?

Soylu, “Neymiş Apo için HDP’li milletvekilleri yürüyecekmiş. Ne oldu? ‘Yürütürsek adam değiliz’ dedik. Betona oturdular mı? Sen bu milletin milletvekili değilsin, seni bu milletin milletvekili olarak kabul etmiyoruz. Sen Kandil’in milletvekilisin, PKK’nın vekilisin, PKK’nın uşağısın ve oyuncağısın” dedi.

HER TÜRLÜ KARANLIK İŞİN YAPIMCISI

Soylu’nun sözlerine HDP Merkez Yürütme Kurulu yazılı bir açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, Soylu için İçişleri Bakanı sıfatıyla sabahtan akşama provokasyon peşinde koşan, her türlü hukuksuz ve usulsüz organize ve karanlık işin yapımcısı ve sürdürücüsü denildi. Kukla benzetmesi yapıldı.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder