16 Şubat 2019 Cumartesi

Akit usulü asparagas: Gülen, sabah Türkiye’ye getirilecek

Akit TV’de yayınlanan ‘Ters Kutuplar’ isimli programda ABD’de bulunan Fethullah Gülen’in Türkiye’ye iade edilmek üzere gözlem altına alındığı öne sürüldü.

Sabri Balaman’ın hazırlayıp sunduğu ‘Ters Kutuplar’ programında çok dikkat çekici bir iddia ortaya atıldı. Programa katılan Gazeteci Yazar Ali Tarakçı, Gülen’in iade etmek üzere gözaltına alındığını iddia etti. Tarakçı “Fethullah Gülen sabah Türkiye’ye getirilecek” dedi.

Programın yorumcularından Ali Tarakçı, CHP’deki istifaların konu edildiği programda sözün kendisine geldiği sırada “Şimdi bomba bir haber vereyim” diyerek şu ifadeleri kullandı:

“Fethullah Gülen yakalandı, sabaha doğru İstanbul’a getiriliyor. Bomba bir haber olarak kenara yazın. Bilginin çok net olduğunu söyleyeyim size. Tahmin ediyorum 1-2 saat içinde gündeme düşer. Sabaha doğru Türkiye’ye getiriliyor.”

Tarakçı, haberin kaynağını ise söyleyemeyeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Fethullah Gülen’in sabah saatlerinde Türkiye’ye getirileceğine dönük iddia ile ilgili, “Bize olan ulaşan böyle bir şey yok” dedi.

Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak da, kişisel Twitter hesabından, “Akit, tarafından yapılan haberin yalan olduğunu söylemeye gerek var mı? Yalan, uydurma, çarpıtma, hedef gösterme konusunda mahir olan Akit’in iddiası tabii ki yalan.” ifadelerini kullandı.

Hürriyet’in Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel, “Fethullah Gülen’in yeşil kartı var, yani yasal statüsü var. Dolayısıyla da ABD yasaları gereği mahkeme kararı olmadan iadesi mümkün değil. Kenya’dan istihbaratçılarla adam getirmeye pek benzemeyecektir.” sözleriyle haberin gerçek dışı olduğunu söyledi.

Emre Erciş ise, “Akit Tv’deki “Fethullah Gülen şu an göz altında, sabah saatlerinde Türkiye’ye iade edilecek” iddiası üzerine bir kaç kişiye konu hakkında “Bilginiz var mı?” diye sordum, cevapları “Gece gece …tir git” oldu.” dedi.

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder