16 Şubat 2019 Cumartesi

Fener, bir puanı İlhan Mansız golüyle aldı

Bu sezon Süper Lig’de maç kazanmakta zorlanan Fenerbahçe, puan kaybetmeye devam ediyor. 22. hafta karşılaşmasında eski teknik direktörü Aykut Kocaman’ın çalıştırdığı Atiker Konyaspor’u ağırlayan Fenerbahçe, sahadan 1-1’lik beraberlikle ayrıldı. Bu skorla Fenerbahçe’nin kendi sahasındaki 2 maçlık galibiyet serisi noktalanmış oldu. Ligin ilk yarısında arka arkaya iki maç kazanamayan Sarı-Lacivertli ekip, ikinci yarının ilk iki maçını kendi evinde oynamış ve Yeni Malatyaspor ile Göztepe’yi mağlup ederek bu sezonun ilk galibiyet serisini yakalamıştı.

Fenerbahçe, sahasındaki karşılaşmaya son haftalardaki gibi etkili başladı. 1. dakikada Moses ve 11. dakikada da Zajc ile gole yaklaşan Sarı-Lacivertlilerin etkili futbolunu durdurmayı başaran Konyaspor, oyunu dengeledi.

JAHOVİC’E KIMIZI KART ‘VAR’

dakikada Jahovic ile Sadık Çiftpınar arasındaki ikili mücadele sonrası Fenerbahçe’nin başarılı defans oyuncusunun yere düşmesinin ve birden ayağını tutup acı çekmesinin ardından VAR’a giden hakem Fırat Aydınus, görüntüleri incelemesinin ardından Jahovic’e kırmızı kart gösterdi ve konuk takım 10 kişi kaldı. Jahovic, bu pozisyonda dengesini sağlamaya çalışırken sert bir şekilde Sadık’ın ayağına basıyordu.
Bir kişi eksik kalmasına ve deplasmanda oynamasına rağmen maçta ilk golü bulan Konyaspor oldu. 36. dakikada Skrtel’in orta sahadaki hatasıyla topu kapan Milosevic, topu arkadan bindiren Fofana’ya aktardı. Rakip yarı sahanın ortalarından aldığı topla savunmanın üzerine giden Fofana, Sadık Çiftpınar’dan sıyrıldıktan sonra ceza sahası içine girerek arka direğe yaptığı plase vuruşla takımını öne geçirdi: 0-1.

JAİLSON’DAN İLHAN MANSIZ GOLÜ

Ev sahibi Fenerbahçe, aradığı gole 45+1. dakikada ulaştı. Dirar’ın sağdan etkili ortasına ön direkte şık bir dokunuş yapan Jailson’un vuruşunda skora denge geldi. Jailson, böylece Süper Lig’deki 2. golüne imza attı.

Jailson’un şık golü, akıllara hemen İlhan Mansız’ın 2002 Dünya Kupası 2. Tur maçında Senegal’e attığı altın golü hatırlattı. Normal süresi 0-0 biten maçın uzatma bölümlerinde Ümit Davala sağdan ortalamış, İlhan Mansız da sağ ayağının içiyle şık bir dokunuş yapmış ve kaleci çaresiz kalmıştı. Türkiye, bu şık golle çeyrek finale yükselmiş, devamında da dünya üçüncüsü olmuştu.

Jailson’un golünde de Dirar, aynı Ümit Davala’nın bulunduğu noktadan ortasını yaptı, İlhan Mansız ile aynı noktada bulunan Jailson da benzer bir vuruşla kaleci Serkan Kırıntılı’yı avladı.

FENERBAHÇE, RAKİBİN EKSİK KALMASINI DEĞERLENDİREMEDİ

İkinci yarıda Fenerbahçe baskı kurdu ancak Serkan Kırıntılı önemli kurtarışlara imza attı. Sarı Lacivertliler, 85. dakikada Valbuena’nın ortasında Alper Potuk ile golü buldu ancak ofsayt gerekçesiyle geçerlilik kazanmadı. Bu gol sonrası VAR’a giden Fırat Aydunus, pozisyonu inceleyerek golü geçersiz saydı.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Bu skorla Fenerbahçe, 24 puana yükselirken, Konyaspor haftayı 34 puanla tamamladı. Sarı-Lacivertliler, rakibin eksik kalmasını değerlendirip maçtan 3 puanla ayrılmayı başarsaydı, maç fazlasıyla da olsa 15. sıradan 10. sıraya yükselip düşme hattından uzaklaşacaktı.

FENERBAHÇE – ATİKER KONYASPOR: 1-1

STAT: Ülker

HAKEM: Fırat Aydınus

FENERBAHÇE: Volkan, Dirar, Skrtel, Sadık, Hasan Ali, Jailson (Eljif Elmas), Mehmet Topal, Moses (82, Alper Potuk), Zajc (63, Ayew), Valbuena, Slimani.

TEKNİK DİREKTÖR: Ersun Yanal

ATİKER KONYASPOR: Serkan, Skubic, Ali Turan, Filipovic, Zuta, Volkan, Jevtovic, Traore (75, Yatabare), Milosevic (90, Uğur Demirok), Fofana (84, Opanasenko), Jahovic

TEKNİK DİREKTÖR: Aykut Kocaman

kronos

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder