16 Şubat 2019 Cumartesi

Kurtulmuş “Suriyelilerin bir kısmı kalacak”

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Suriyeli’lerin vatanlarına dönmesi konusunda, “Ne yaparsak yapalım bir miktarı kalacaktır” dedi.

BOLD- Bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, ne kadarlık bir bölümünün döneceği sorusuna “Birşey söyleyemeyiz, Suriye’de oluşturulan atmosfere bağlı. Ama önemli bir bölümünün döneceğini düşünüyorum” cevabını verdi.

GÜVENLİ BÖLGELER OLUŞTURULMALI

Kurtulmuş şunları dile getirdi: “Milletimizin bu kadar büyük bir hoşgörüsü olmasaydı Türkiye 4 milyona yakın göçmeni kabul edemezdi. Bazı şehirlerimiz var ki kendi nüfusları kadar komşuları geldi. Suriyeli kardeşlerimiz için de hangi insan kendi doğduğu topraklardan göçmek ister. Bu insanlar güvenli bölgeler oluşturulup yaşadıkları yerlere dönmeleri.”

VATANIN KAYBEDİLMESİ ANLAMINA GELİR

İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ’dan tepki geldi. Özdağ, “3.8 milyon kayıtlı, 1.5 milyon kayıtsız Suriyeliye vatandaşlık verilmesi Türklerin vatanlarını kaybetmesi anlamına gelecektir” yorumunda bulundu.

TERÖR TEHLİKESİNE DİKKAT ÇEKİYORUZ

Özdağ sosyal medya hesabından, Türkiye’deki Suriyeli sayısının her geçen gün arttığına dikkat çekti. Bursa’da yakalanan İşid üyelerinin Suriyeli olduklarına dair çıkan haberlere vurgu yapan Özdağ, “Suriyeli sığınmacıların içinde, başka hangi terör örgütü canileri var?” sorusunu gündeme getirdi. Özdağ, aylardan beri bu ve benzeri tehlikelere dikkat çektiklerini ifade etti.

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder