16 Şubat 2019 Cumartesi

Bir annenin ömrü yetmedi oğlunun hesabını sormaya

Gözaltına alındıktan sonra cesedi bulunan Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın’ın annesinin katilleri bulmak için harcadığı ömrü sessizce sona erdi. Mehmet Ağar’ın fikirleri ise iktidarda.

Ankara’da 1993 yılında gözaltına alındıktan iki gün sonra cenazesine ulaşılan Ankara Altındağ Nüfus Müdürü Abdülmecit Baskın’ın vefat eden annesi Meryem Baskın, toprağa verildi.

Meryem Baskın, oğlunu gözaltına alanların ve öldürenlerin bulunup yargılanmasını sağlamak için yıllarca Cumartesi Anneleri eyleminde sesini duyurmaya çalıştı.

OĞLUNUN YANINA GÖMÜLDÜ

Meryem Baskın, kimi zaman Cumartesi anneleriyle birlikte saldırıya uğradı, kimi zaman eylemleri yasaklandı, kimi zaman gaz bombalarının altında kaldı. Ve adalet arayışı içinde geçen ömrü Van’da tedavi gördüğü bir hastanede son buldu. Cenazesi, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen törenle faili meçhul cinayete kurman giden oğlu Abdülmecit Baskın’ın yanına defnedildi.

Faili meçhul Abdülmecit Baskın

MEHMET AĞAR’IN BİLGİSİ VAR

2013 yılında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne savcılık bir iddianame sundu. Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede dönemin Emniyet Genel Müdürü olan Mehmet Ağar’ın Baskın cinayetinden haberdar olduğu belirtiliyordu. İddianamede, şöyle deniliyordu: “Baskın’ı öldürmek için şüpheli Mehmet Kemal Ağar ve Mehmet Korkut Eken’in bilgisi dahilinde şüpheli İbrahim Şahin’in talimatı üzerine Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ercan Ersoy, Ayhan Akça, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir’in maktul Abdulmecit Baskın’ı kaçırdıkları ve jandarma kriminal raporunda belirtildiği şekilde iki silahtan ikişer kurşun sıkılarak Ayhan Akça ve Ziya Bandırmalıoğlu tarafından bizzat öldürüldüğü anlaşılmıştır.”

Ancak bu yargılama da diğer pek çok yargılama gibi “kumpas” denilerek sürüncemede bırakılıd.

ABDÜLMECİD BASKIN

41 yaşında 3 çocuk babası olan Abdülmecit Baskın, Ankara Altındağ Nüfus Müdürü’ydü. 2 Kasım 1993’te Ankara’da kendilerini polis olarak tanıtan, polis yelekli telsizli bir ekip tarafından gözaltına alındı. 2 gün sonra cenazesi Ankara Gölbaşı mevkiinde bir köylü tarafından bulundu.

ADALETE ULAŞAMADAN YİTİP GİDEN ANNELER

Çocuklarının kemiklerine ulaşamadan yaşamını yitirenler Cumartesi Annelerinden isimleri şöyle: Berfo Kırbayır, Fatma Morsümbül, Zeynep Güney, Kiraz Şahin, Cevriye Altunbaş, Meryem Bulut, Fatime Taşkaya, Kesriye Demir, Makbule Babaoğlu, Ziyneti Türkoğlu, Fincan Bilgin, Koçeri Kurt, Hatice Öztürk, Asiye Karakoç, Hediye Coşkun, Asiye Doğan, Şahsenem Cihan.

Yasin Ugan ve Özgür Kaya kaçırıldı, 2 gündür haber alınamıyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder