29 Ağustos 2019 Perşembe

6 kişilik Komiş Ailesi Malezya’da maskeli polisler tarafından kaçırıldı

AKP’nin MİT aracılığıyla yabancı ülkelerdeki adam kaçırma skandallarına bir yenisi daha eklendi. Malezya’da Birleşmiş Milletler (BM) korumasındaki öğretmen Arif Komiş, eşi ve dört çocuğuyla birlikte kaçırıldı.

BOLD – Maskeli polisler tarafından evlerine baskın yapılan Komiş ailesinin, Türkiye’ye iade edilmek üzere Kuala Lumpur Havalimanı Göçmen Bürosu’nda tutulduğu öğrenildi. Uluslararası Hibiskus Okulları yöneticisi Kimya öğretmeni Arif Komiş ve ailesinin Türkiye’ye iade edilmek istendiği bildirildi.

12 Haziran 2019’da Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği’ne (UNCHR) yaptıkları korunma talebi kabul edilen ailenin gözaltına alınmasının uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu belirtildi.

BÜYÜKELÇİLİK BEBEĞE PASAPORT VERMEDİ

Arif Komiş’in, doğan çocuğuna Türk Büyükelçiliği pasaport vermediği için Malezya’dan ayrılamadığı öğrenildi.

Marmara Üniversitesi’nden mezun olduktan sonra Kazakistan’da öğretmenlik yapan Arif Komiş, Tacikistan’da da çalıştı. Uluslararası birçok bilim projesine imza atan Komiş, 50’den fazla madalya kazandı. Kimya alanında yüksek lisans da yaptı.

DAHA ÖNCE DE İKİ KİŞİ KAÇIRILMIŞTI

Malezya’da Mayıs 2017’de Hizmet Hareketi gönüllüsü Turgay Karaman ile İhsan Arslan kaçırılmıştı. Karaman, Ipoh şehrindeki Time International School’un müdürüydü. Arslan ise Kuala Lumpur’da uzun süredir ticaretle ilgileniyordu.

Mehmet Baransu: Tutuklu kaldığım süre vereceğiniz cezayı aştı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder