28 Ağustos 2019 Çarşamba

Bir aylık hastanede sorunlar dağ gibi

4 Ağustos’ta açılışı yapılan Bursa Şehir Hastanesinin sorunları bir türlü bitmek bilmiyor. Personel yetersizliği nedeniyle birçok servisin kapalı olduğu hastanede ameliyat malzemeleri de bulunmuyor.

BOLD – Açılışı olmadan su basan Bursa Şehir Hastanesinde sorunların ardı arkası kesilmiyor. Ameliyathane malzemelerinin bulunmadığı, tahlillerin yapılamadığı hastaneye ulaşabilmek için sağlık personeli büyük çile çekiyor. Genel Sağlık-İş tarafından yerinde tespit edilen sorunlar, giderilmesi için bakanlığa bildirildi.

ULAŞIM EZİYETE DÖNÜŞÜYOR

Bakanlığa gönderilen raporda şehrin çok uzağına inşa edilen Bursa Şehir Hastanesine ulaşabilmek için hem hastalar hem de sağlık çalışanları için zorlu bir mücadele gerektiği vurgulandı. Hastaneye ulaşımın 1,5-2 saati bulduğu belirtilerek, birçok personelin üç araç değiştirmelerine rağmen mesailerine yetişemediğinin altı çizildi. Hastane çalışanları için servis talep edildi.

SERVİSLER KAPALI

Kurumda personel sayısının son derece yetersiz ve çoğu servislerin kapalı olduğu vurgulanan raporda bu durumun Sağlık Bakanlığı tarafından da bilinen bir gerçek olduğunun altı çizildi. Hastanenin yarısında hizmet verilmediği belirtilen raporda yeterli hemşire olmadığı
için hemşirelerin nerede çalışacaklarının belli olmadığına vurgu yapıldı. Satın alımları bittiği söylenen özellikle ameliyathane malzemelerinde ciddi eksiklikler bulunduğu ifade edilen raporda devredilen hastanelerin malzemeleriyle hizmet üretilmeye çalışıldığı kaydedildi

1 SAATLİK TAHLİL 2 GÜNDE YAPILIYOR

Hastanenin büyük bölümünün yönetiminin özel bir şirkette olmasının problemlere neden olduğu belirtilen raporda, taşıma personeli, numune personeli, oda destek personeli gibi sıfatlarla birçok farklı görev türünde personel çalıştırılmasının işi kimin yapacağı konusunda kargaşaya sebep olduğu belirtildi. Bu durumun hizmet sunumunu aksattığı hatırlatıldı. Özel sektöre ihale edilen laboratuvar hizmetlerinde  aşırı aksaklıklar mevcut olduğu dile getirilerek, maksimum 1 saat sürmesi gereken biyokimya tahlilleri sonuçlarının servislere ulaşmasının 48 saati bulduğu kaydedildi.

Mahkeme kararı: KHK’lılar dahil kimsenin eğitim hakkı engellenemez

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder