29 Ağustos 2019 Perşembe

Erdoğan ile Trump telefonda Suriye’yi görüştü

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump telefonda görüştü. İkilinin gündeminde Suriye’de yaşanan son gelişmeler vardı.

BOLD – Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamada, Erdoğan ile Trump görüşmesinde ikili meselelerin yanı sıra Suriye’de yaşanan son gelişmelerin ele alındığı belirtildi.

Açıklamada, Suriye’de rejim saldırılarının sürdüğü İdlib’de sivillerin korunması ve yeni insani krizlerin önlenmesi amacıyla iş birliğinin sürdürülmesinin kararlaştırıldığı vurgulandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere bazı açıklamalarda da bulundu.

“ASLA MÜSAADE ETMEYİZ”

Fırat’ın doğusunun PYD-YPG’den temizlenmesi ve güvenli bölge kurulması için ABD ile varılan mutabakatı bu yönde atılmış doğru bir adım olarak değerlendiren Erdoğan, “Burada iki hususun altını çizmek isterim. Birincisi Münbiç’tekine benzer bir oyalamaya asla müsaade edemeyiz. Süreç hızlı ilerlemelidir. İkincisi Fırat’ın doğusunun PKK-YPG-PYD için korunaklı bir bölge haline gelmesine izin vermeyiz.”

HER AN HER ŞEY OLABİLİR

Fırat’în doğusuna yönelik operasyon ihtimali ve hazırlıkları ile ilgili bir soruyu cevaplayan Erdoğan, “Şu anda bütün sınır boylarında hazırız… Şimdi hepsi sınırda. Bütün personel, zırhlı taşıyıcı, hepsi sınırda. Yani her an her şeyi yapabilecek durumdayız. Bizim için orada bir sıkıntı yok.”

“PYD-YPG NUMARA ÇEKİYOR”

YPG-PYD’nin Türkiye sınırından çekildiği ile ilgili haberleri yorumlayan Erdoğan, PYD-YPG’nin bölgeden çıkmadığını iddia etti.

Erdoğan, “Şimdi PYD-YPG numara çekiyor. İşte çıktık, çıkıyoruz vesaire… Çıktıkları yok. Biraz bir azalma olayı var” diye konuştu.

GÖREVLERİNE DEVAM EDECEKLER

Suriye’de en acil konunun İdlib Mutabakatı’nın uygulanması ve devam eden operasyonların durdurulması olduğunu belirten Erdoğan, “Bu bölgede yeni bir insani krizin yaşanmasını istemiyoruz. 12 gözlem noktamız İdlib’de çok önemli bir vazife icra ediyor. Görevlerine aynı şekilde devam edecekler” dedi.

ERDOĞAN: SU-57 NİYE OLMASIN

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Su-35 ve Su-57 uçakları da alternatifler arasında mı?” sorusuna “Niye olmasın? Boşuna gelmedik buraya… Acaba bu olmazsa ne olur” diye bir şey yok. Her şey olur. Temin edebileceğimiz pazarlar çok” dedi.

Türk yetkililer Moskova’da Rus uçakları için görüşme yapıyor

 

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder