28 Ağustos 2019 Çarşamba

Taksiciler de modaya uydu: Yapılan zam değil, ücret değişikliği

İstanbul’da taksi ücretleri zamlandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise taksi ücretlerine yapılan artışın zam değil ücret değişikliği, düzeltme olduğunu savundu.

BOLD – İstanbul’da taksi ücretlerine zam yapıldı. Taksimetre açılış ücretleri 4 liradan 5 liraya, indi-bindi 10 liradan 13 liraya, kilometre başı ücret ise 2.5 liradan 3.10 liraya yükseltildi.

ZAM DEĞİL DÜZELTME YAPILMIŞ

Zamla ilgili yazılı açıklama yapan İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, taksi ücretlerinin artmasıyla ilgili kararın zam değil, ücret değişikliği olduğunu savundu. Son ücret değişikliğinin 2017 yılının eylül ayında gerçekleştiğini belirten Aksu, “Taksimetre ücretlerindeki son değişikliğin yaklaşık 2 yıl önce gerçekleştiğini göz önünde bulundurduğumuzda, bu ücret değişikliğini bir zam olarak değil, bir düzeltme olarak değerlendirmemiz gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

FİYAT ARTIŞI ENFLASYONUN ALTINDA KALDI

Fiyat artışının enflasyonun altında kaldığını dile getiren Aksu, “Tüm İstanbulluların bilmesini isteriz ki; yeni fiyat tarifesi İstanbul taksilerinin hizmet kalitesini de artıracak; taksici esnafımız üzerindeki maddi ve manevi baskıyı azaltacaktır” dedi. Aksu, kendilerine verilecek ilave yetkilerle içlerindeki çürük elmaları hızla temizleyebileceklerini öne sürdü.

 

AKP’de eski defter savaşı kızışıyor: Dolmabahçe Mutabakatı’nda oturma yerlerini Erdoğan belirledi

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder