29 Ağustos 2019 Perşembe

Erdoğan’dan Jandarma’ya tırpan

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Jandarma’ya tırpan vurdu. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile 38 şehrin Jandarma komutanı değiştirildi. İki general emekliye sevk edildi.

BOLD – İstifalarla gündeme gelen TSK’daki görev değişimleri Jandarma’ya da sıçradı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre, 38 şehrin jandarma komutanlıklarına atama yapıldı. Jandarma Genel Komutanlığındaki 18 generalin görev yeri değişti. Ayrıca, dört albay generalliğe yükseltilirken, iki general de emekliye sevk edildi.

Buna göre, Konya İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin ile Manisa İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can emekliye ayrıldı.

İKİ ALBAYA TERFİ

Jandarma Genel Komutanlığında görevli Kıdemli Albaylar Mustafa Erdem ve Erhan Demir ile Kurmay Kıdemli Albaylar Yüksel Yiğit ile Nail İlbey tuğgeneralliğe terfi ettirildi. Karar kapsamında, 18 general ve 30 albayın görev yeri değişti.

Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Halis Zafer Koç Jandarma Genel Komutanlığı Denetleme Değerlendirme Başkanlığı’na, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı Tümgeneral Ahmet Hacıoğlu ise Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı’na atandı.

Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanı Tuğgeneral Semih Okyar, Erzurum Jandarma Bölge Komutanı oldu. Diyarbakır İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu da Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı’na getirildi.

Tunceli Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Vedat Çolak, Foça Jandarma Komando ve Eğitim Merkezi Komutanlığı’na atandı. Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Turgay Aras ise Tunceli Jandarma Bölge Komutanı oldu.

Bitlis Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Recep Yalçınkaya, Bilecik Jandarma Eğitim Tugay Komutanlığı’na, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yavuz Özfidan ise Asayiş Başkanlığı TEM Daire Başkanlığı’na getirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Coşkun Sel, Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanı oldu.

Bilecik Jandarma Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Bulut da Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkan Yardımcılığı’na atandı.

Davutoğlu: Ben 29 askerin şehit cenazesindeyken onlar, kongre için imza topluyordu

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder