28 Ağustos 2019 Çarşamba

“S 400’ü biz aldık dondurmaları da bir zahmet Putin ödesin”

Rusya’daki havacılık fuarında bir araya geldiği Putin’den ısmarladığı dondurmaların parasını ödemesini isteyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medyada dalga konusu oldu.

BOLD – AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan çeşitli temaslarda bulunmak üzere dün Rusya’ta gitti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile MAKS-2019 Havacılık ve Uzay Fuarı’nda bir araya gelen Erdoğan fuardaki stantları Putin ile birlikte gezerek incelemelerde bulundu.

İKİ LİDERİN DONDURMA DİYALOĞU

Fuarda düzenlenen gösteriyi izleyip 5. nesil savaş uçağı Su-57’nin de aralarında bulunduğu çeşitli uçak ve helikopterleri inceleyen Putin ve Erdoğan, daha sonra fuar alanındaki dondurma standına gitti. Yabancı misafirlerine MAKS Fuarı’nda dondurma satın almayı bir gelenek haline getiren Putin, Erdoğan’a Vologda dondurması ikram etti. Putin kendisine de çikolatalı- vanilyalı dondurma aldı. Ev sahibi devler adamı Putin’in Erdoğan’a dondurma ikramı sırasında iki devlet başkanın arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

BENİMKİNİ DE ÖDEYECEK MİSİNİZ?

Toplamda 210 ruble tutan dondurmalar için dondurmacıya 5 bin ruble veren Putin’e, Erdoğan “Benimkini de ödeyecek misiniz” diye sordu. Putin, Erdoğan’ın sorusuna “Ödeyeceğim, siz misafirsiniz” yanıtı verdi.

GERÇEK ULUSLARARASI İLİŞKİ

İki devlet başkanının dondurma diyalogları sosyal medyada da gündem oldu. Sosyal medya kullanıcıları Türkiye’ye sattığı milyarlarca dolarlık S-400 hava savunma sistemlerinin yanı sıra yeni nesil savaş uçaklarını da satmak isteyen Putin’den ısmarladığı dondurmaların parasını ödemesini isteyen Erdoğan’la adeta dalga geçti. İşte o yorumlardan bazıları:

– Gerçek uluslararası ilişki bu olsa gerek

– Yoksulluğu bu kadar belli etmeseydin

– S 400 sattı öder tabii

7 gün gözaltında tutulan gazetecilere tek soru sordular

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder