30 Ağustos 2019 Cuma

TESK kafayı buldu

Alkole son aylarda art arda gelen zamlar vatandaşı kaçak içki üretmeye itti. Hükumetin yaptığı zamları eleştiremeyen TESK ise vatandaşı ölümlerden ders çıkarmamakla suçladı.

BOLD – Hükumet, 45 liralık bir alkollü içeceği 105 lira vergi ekleyerek 150 liraya satıyor. Bu durum ise vatandaşları ve alkollü içki satan işletmeleri kaçak içkiye yönlendiriyor. TESK ise yaptığı açıklamada alkolden alınan bu vergiyi eleştirmek yerine vatandaşı eleştirdi.

CAN KAYIPLARI DİKKATE ALINMIYOR

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, merdiven altı olarak üretilen kaçak alkolün tehlikeli boyutlara ulaştığını vurgulayarak “2019’un yaz döneminde kalıtlara geçen 23’ün üzerinde kişi kaçak alkolden hayatını kaybederken birçok kişi de tedavi görüyor. Buna rağmen halen merdiven altı üretim devam ediyor. Ülke genelinde yapılan operasyonlarda litrelerce kaçak alkol ve alkol yapım malzemesi ele geçirilmesine rağmen halen bu üretimlere devam edilmesi verilen can kayıplarının hiç dikkate alınmadığını gösteriyor” dedi.

EVDE YAPILMASI AKIL KÂRI DEĞİL

Bireysel olarak evde üretim yapıp tüketenler bulunduğunu belirten Palandöken, “Üstelik bunu yapanlar alkol üreticisinden daha saf, daha temiz yaptığını sanıyor. Ancak herkes bilir ki süte mayayı karıştırınca hemen yoğurt olmaz. Her işin bir usulü vardır. Ülke genelinde onlarca kişi sahte alkol yüzünden hayatını kaybederken halen bu tür yollara başvurulması akıl kârı değil. Evde, atölyede ya da merdiven altında kontrolsüz olarak yapılan bu üretimler her bakımdan risk taşıyor” diye konuştu.

Almanya’nın konuştuğu rapor: Göç bizim için gerekli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder