28 Ağustos 2019 Çarşamba

İmamoğlu’nun takipçi sayısı Erdoğan’ı geçti

Popülaritesi yüzde 90’ın üzerinde olan Binali Yıldırım’ı 2 kez üst üste mağlup ederek ülke genelinde tanınır hale gelen İmamoğlu sosyal medyada da Erdoğan’ı geçerek bir numara oldu.

BOLD – Yerel seçimler öncesi siyasi tanınırlığı yüzde 17’de olan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, siyasi tanınırlığı yüzde 90’ların üzerinde olan rakibini 3 ay içerisinde 2 kez mağlup etti. Seçim kampanyaları boyunca belediyelerdeki yolsuzluklara dikkat çeken İmamoğlu’nu, ilk seçim zaferinin ardından mazbatasını iptal ettiren YSK kararı ile uğradığı haksızlık ve verdiği mücadele ülkede en önemli siyasi figürlerden biri haline getirdi.

ERDOĞAN’A 11 BİN FARK ATTI

Ekrem İmamoğlu’nun ülke genelindeki artan tanınırlık oranı sosyal medyaya da yansıdı. Takipçi bakımından, İmamoğlu, sosyal medyada Türk siyasi tarihine son yıllara açık ara farkla damgasını vuran isimlerin başındaki AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da geride bıraktı. İmamoğlu, video paylaşım platformu Instagram’da 6 milyon 47 bin takipçisi olan Erdoğan’ı 11 bin takipçi farkla geçerek 6 milyon 58 bin takipçiye ulaştı.

“Bu daha başlangıç” diyen İmamoğlu, AKP’li vakıflara ayrılan 357 milyon liralık bütçeyi iptal etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder