29 Ağustos 2019 Perşembe

TRT’ye sustu Halk TV’ye kustu

Üç HDP’li başkanın Halk TV’ye çıkarılmasını ‘Terör propagandası’ olarak gören AKP’li Burhan Kuzu’ya takipçileri TRT’nin Osman Öcalan röportajı ve Apo’nun canlı yayında okunan mektubunu hatırlattı.

BOLD – Geçen Hafta Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediye başkanları İçişleri Bakanlığının tasarrufu ile görevlerinden uzaklaştırıldı. HDP’li başkanların yerine il valileri belediyelere kayyım olarak atandı. Görevlerinden alınan Ahmet Türk, Selçuk Mızraklı ve Bedia Özgökçe Ertan dün akşam Halk TV’ye konuk oldu.

‘TERÖR PROPAGANDASI’ DEDİ

Başkanların Halk TV’de konuşması bazı AKP’lileri kızdırdı. Burhan Kuzu sosyal medya hesabından Halk TV’yi terör propagandası yapmakla suçladı. Kuzu, Paylaşımında, ”CHP’nin yayın organı, yandaş kanal Halk Tv bu akşam ekranına terör örgütünü destekledikleri için görevden alınan belediye başkanlarını çıkarmış. CHP, Kandil’den talimat almaya devam ediyor. RTÜK, bu konuda gerekeni yapacaktır. Terör örgütü propagandasına asla müsaade edilemez” ifadelerini kullandı

ZEHİRLENİYORSUN TEDAVİSİ YOK

Görevden alınan 3 HDP’li belediye başkanının Halk TV’ye çıkarılmasını eleştiren AKP’li Burhan Kuzu sosyal medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Takipçileri Kuzu’ya TRT’deki Osman Öcalan skandalını hatırlattı. Tiyatro ve sinema sanatçısı Orhan Aydın, Kuzu’nun paylaşımına yaptığı yorumda Burhan Kuzu’yu şu sözlerle uyardı, ”Zehirli milliyetçilik büyük bir siyanür kuyusunda, kin-nefret ve düşmanlık kusuyor. Kuyunun başında siz bekliyorsunuz. Uzaklaşın zehirleniyorsunuz ve tedavisi yok”

APO’NUN MEKTUBUNU OKUTABİLİRLERDİ

Gazeteci Zafer Arapkirli de 3 HDP’li başkanın Halk TV’ye çıkartılmasına terör propagandası diyen Burhan Kuzu’ya tepki gösterdi. 23 Haziran İstanbul seçimine saatler kala Kırmızı bültenle aranan terörist Osman Öcalan’ın TRT’ye konuk edilmesine atıfta bulunan Arapkirli, ”DAHA KÖTÜSÜ OLABİLİRDİ… Osman Öcalan’ı çıkarabilirlerdi. Daha da fecisi, Apo’nun mektubu okutulabilirdi. Maazallah. Allah bu ülkeyi korumuş!

ABD Büyükelçisi, Erdoğan’a güven mektubu sundu: İlişkileri güçlendirmekte kararlıyız

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder