31 Ağustos 2019 Cumartesi

İmamoğlu: Seçilmiş başkanların yerine kayyum atanması gaflet ve dalalettir

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Seçilmiş belediye başkanlarının yerine kayyım atanması ne yazık ki gaflet ve delalettir” dedi. En kısa zamanda sorunun çözülmesi gerektiğini söyledi.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, beklenen Diyarbakır ziyaretini gerçekleştirdi. CHP İl Başkanlığında bir basın toplantısı düzenleyen İmamoğlu, belediyeleri kayyuma devretmenin altında israf düzenini devam ettirme çabası olduğunu kaydetti.

AMEDSPOR TARAFTARLARI KARŞILADI

Diyarbakır Havaalanı’na gelen İmamoğlu, vatandaşların yoğun sevgisi ile karşılaştı. İmamoğlu’nu karşılayanlar arasında Amedspor taraftarları da vardı. Daha sonra partisinin Diyarbakır İl Başkanlığı’na geçen İmamoğlu, burada İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan belediye başkanlarına ilişkin açıklama yaptı. İktidara 23 Haziran hatırlatması yaptı.

İDDİALARINIZI TOPLUM VİCDANINA KABUL ETTİRMEK ZORUNDASINIZ

Kayyum atamalarını “Nefesimizin ne kadar daraldığını İstanbul’da hissettik” diyerek eleştiren İmamoğlu, iddiaların yargı ve toplum vicdanına kabul ettirilmesi gerektiğini dile getirdi. İmamoğlu, “Bizler bir kişinin, bir ailenin, bir grubun ya da bir kesimin değil milli iradesine uygun olarak yönetilme kararlılığını ortaya koymuş, bunun için bedeller ödemiş bir devletin vatandaşlarıyız” dedi.

KENDİ İRADESİNİ MİLLET İRADESİ ÜSTÜNDE GÖRME GAFLETİ

Ülkede kendi iradesini milletin iradesinden üstün görme gafletine düşenlerin bunun bedelini en ağır şekilde ödeyeceğini dile getiren İmamoğlu, “Seçilmiş belediye başkanlarının soyut ve hukukta karşılığı bulunmayan, kamu vicdanını ikna etmekten uzak sebeplerle görevden alınarak yerine kayyum atanması da ne yazık ki gaflet ve dalalettir. Seçimle gelenin seçimle gitmediği yerde ne demokrasi olur ne de hukukun üstünlüğü kalır” ifadelerini kullandı.

BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ

İmamoğlu şunları dile getirdi: “Bu demokrasi dışı kesimlere karşı hep birlikte mücadele edeceksek eğer, ki öyle yapacağız, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkmak zorundayız. Bu ülkeyi yönetenleri bu ülkede 82 milyon vatansever yurttaşımızın yaşadığını kabul etmesi ve bu idrakle bu ülkeyi yönetmesi şarttır. Bazı seçmen kesimlerini, bazı siyasi partileri, bazı seçilmişleri diğerlerinden ayrı tutmak, farklı ölçütler farklı kurallar uygulamaya kalkmak kabul edilemez. Bu çok tehlikeli ve çok riskli bir ayrımcılıktır.”

ERDOĞAN’IN KAYYUM TEHDİDİNE SIFIR ENDİŞE CEVABI

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Kayyum” tehditlerine ilişkin soruya İmamoğlu, şöyle cevap verdi: “Duyacağım tek endişe demokrasi adına olur. Şahsım adına endişe duyan biri değilim. Bunun adı Diyarbakır veya başka yer önemli değil. Milletin iradesini arkasında hissetmiş biri olarak görevimizi en iyi şekilde yapıyoruz, şehre huzur getirmek adına mücadelemize devam ediyoruz. Şahsım adına sıfır endişe var. Demokrasi adına endişe duyuyorum.”

TAHİR ELÇİ’NİN KABRİ BAŞINDA DUA ETTİ

İmamoğlu, basın toplantısından sonra m İmamoğlu, silahlı saldırıda hayatını kaybeden avukat, insan hakları savunucusu Tahir Elçi’nin mezarını ziyaret etti. İmamoğlu Tahir Elçi’nin mezarı başında dua ederken İmamoğlu’na, eşi Dilek İmamoğlu ile CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da eşlik etti.

TÜRK VE MIZRAKLI İLE GÖRÜŞTÜ

İmamoğlu oradan da Kayapınar Belediyesi’ne geçerek, görevden alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüştü. İmamoğlu, “Size İstanbul’dan selam getirdim. Umut ediyorum bu günleri aşarız. Size yapılan Türkiye demokrasisine yapılmıştır” dedi. İmamoğlu burada da sevgi gösterileri ile karşılandı, ayakta alkışlandı.

Kayyuma karşı başlatılan oturma eylemi 12. günde de devam etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder