28 Ağustos 2019 Çarşamba

Babacan’ın partisi 2 Şubat 2020’de kurulacak

Yeniçağ Yazarı Orhan Uğuroğlu, Ali Babacan’ın partisinin kuruluş tarihini açıkladı. Uğurlu, partinin 02.02.2020 tarihinde kurulacağını ileri sürdü. Akılda kalması bakımından önemli bir tarih olduğunu belirtti.

BOLD – Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin’in AKP’den istifa etmesi, eski bakanlardan Nihat Ergün ve Beşir Atalay’ın da partiden istifa ettiği iddiaları üzerine gözler yine kurulacak yeni partilere çevrildi.

AKILDA KALMASI BAKIMINDAN ÖNEMLİ BİR TARİH

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü yazısında eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün destek verdiği ve Ali Babacan önderliğindeki yeni partinin hangi tarihte kurulacağına dair kulis bilgisi paylaştı. Uğuroğlu’na göre Babacan partisini 02.02.2020 tarihinde kuracak.

Uğuroğlu bu tarihe ilişkin “Bence de 2 Şubat 2020 Türkiye’yi yönetmeye talip olan parti için müthiş bir tarih çünkü partililerin aklında kalması için rakamların ahengi çok önemli” ifadelerini kullanıyor.

ÖZAL GİBİ EKONOMİ UZMANLARI İLE ÇALIŞIYOR

Babacan’ın henüz medya önüne çıkmadığını belirten Uğuroğlu şunları söylüyor: “Babacan ise Turgut Özal gibi özellikle ekonomi alanında uzman yakın çalışma arkadaşları ile partileşme çalışmalarını sürdürüyor. Babacan’ın ‘ekonomi, eğitim, sağlık, güvenlik, dış politika, medya, çalışma hayatı, çevre’ gibi birçok alanda komisyonlar kurarak partinin programını hazırlamaya başladığını da vurgulayayım.”

KADROLARI SIR GİBİ SAKLANIYOR

Yeni partilerin kadrolarını “sır” gibi sakladıklarını ifade eden Uğuroğlu, Davutoğlu’nun konferanslar, özel toplantılar, il ve ilçe gezilerine ek olarak yurt dışı gezilerle çalışmalarını sürdürdüğünü belirtiyor.

YENİ İTTİFAKLARA İLİŞKİN TAHMİN

Uğuroğlu, yapılacak ilk Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçiminde partilerin nasıl ittifakları yapacaklarına dair tahminini de paylaştı:

“Cumhur İttifakı: AKP + MHP + VATAN Partisi

Millet İttifakı: CHP + HDP + DSP

Yeni İttifak: İyi Parti + Davutoğlu + Babacan + Saadet Partisi”

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, AKP’den istifa etti

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder