29 Ağustos 2019 Perşembe

İtalya’da hükümet krizi çözüldü, yeni hükümeti de Conte kuracak

İtalya’da 5 Yıldız Hareketi-Lig hükümetinin bu ay içinde çökmesinin ardından 5 Yıldız Hareketi ile Demokratik Parti koalisyon konusunda anlaştı. Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella’nın hükümet kurma görevini Giuseppe Conte’ye vermesi bekleniyor.

BOLD – İtalya erken seçimin eşiğinden döndü. Beş Yıldız Hareketi, Demokratik Parti ile koalisyon için uzlaştı. Başbakanlık koltuğunda yine Giuseppe Conte’nin oturması öngörülüyor.

5 Yıldız Hareketi-Lig koalisyon hükümetinin 14 ay başbakanlığını yapan Giuseppe Conte 20 Ağustos’ta istifa etmişti. Conte, yeni hükümeti kurma görevinde başarılı olursa “İkinci Conte hükümeti” resmen başlayacak.

KOALİSYON HÜKÜMETİ SENATO’DA KÜÇÜK PARTİLERİN DESTEĞİNE İHTİYAÇ DUYACAK

Popülist 5 Yıldız Hareketi ile merkez-soldaki Demokratik Parti, İtalya’da koalisyon hükumeti konusunda anlaştı.

İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella Conte ile bir araya gelecek. Mattarella’nın Conte’ye hükumeti kurma yetkisini vermesi bekleniyor.

İki parti, parlamentonun iki kanadından biri olan Temsilciler Meclisi’nde az farkla da olsa çoğunluğa sahip ancak Senato’da çoğunluk için küçük partilerin desteğine ihtiyaç duyuyor.

Demokratik Parti, 5 Yıldız Hareketi’nin Lig ile koalisyon halinde iktidardayken uygulamaya koyduğu göç karşıtı yasalar gibi bazı başlıklarda politika değişikliğine gidilmesini istiyor.

ERKEN SEÇİM İHTİMALİ ORTADAN KALKTI

İtalya’da eski koalisyon ortağı Lig Partisi’nin lideri Matteo Salvini’nin ülkeyi erken seçime götürme çabaları koalisyonun dağılmasına neden olmuştu. Erken seçim çağrısı yapan Salvini, Başbakan Conte hakkında güvensizlik önergesi sunmuştu.

Conte, 20 Ağustos’ta 5 Yıldız Hareketi-Lig hükümetinin başbakanlığından istifa etmişti.

Bugüne kadar birlikte çalışmaya kesin olarak kapıları kapayan Beş Yıldız Hareketi ve Demokratik Parti’nin erken seçim ihtimaline karşı güç birliğine gitmesi Salvini’nin planlarını şimdilik altüst etmiş görünüyor.

Kraliçe onayladı, İngiltere parlamentosu askıya alındı

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder