30 Ağustos 2019 Cuma

AKP, iki seçim arası belediyeye yığınak yapmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun, bin 244 kişinin İBB ile ilişiğinin kesildiğini belirtip işten çıkarılanların iki seçim arası belediyeye alınanlar olduğunun altını çizdi.

BOLD – İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işten çıkardığı personelle ilgili açıklama yaptı. AKP’li eski yönetimin iki seçim arasında 2500 kişiyi işe aldığı belirtilirken, çıkarılanların bu kişiler arasından olduğu vurgulandı. Şehit ve gazi yakınlarının çıkarıldığı iddiaları ise yalanlandı.

HEPSİ İKİ SEÇİM ARASINDA İŞE ALINMIŞ

İBB Sözcüsü Murat Ongun sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yaptı. İBB şirketlerinden olan MEDYA A.Ş., İSPARK, İSTAÇ, BELTUR ve İSTGÜVEN’deki işten çıkarmalarla ilgili tepkilere cevap veren Ongun, bin 244 kişinin İBB ile ilişiğinin kesildiğini belirtip işten çıkarılanların iki seçim arası belediyeye alındığını söyledi.

ŞEHİT YAKINLARI İŞLERİNE DEVAM EDİYOR

İBB’deki iş akdi fesihleri ile ilgili bir kısım medyada kamuoyunu yanıltıcı bilgiler yer aldığının altını çizen Ongun, “Kurumumuzdan 1244 kişinin ilişiği kesilmiş olup, bu kişiler 2 seçim arası ya da seçimden hemen önce yapılan alımlardır. 2500 civarı yapılan toplam alımdan, şehit ve gazi yakınları, engelli çalışanlar, vefat eden personelimiz yerine alınan 1. derece yakınları, devam eden projelerde görevi olan çalışanlarımız işlerine devam etmektedir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” dedi.

 

Almanya’nın konuştuğu rapor: Göç bizim için gerekli

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder