31 Ağustos 2019 Cumartesi

Fehmi Koru: Babacan hareketi henüz kimseye gel çağrısı yapmadı

Gazeteci yazar Fehmi Koru, Ali Babacan tarafından henüz kimseye ‘Gel’ çağrısı yapılmadığını, bu sebeple de “Gelmiyorum” cevabından hayli uzak olunduğunu belirtti. Bu konuda yazılıp çizilenler için “Atıyorlar” dedi.

BOLD – Koru yazısında “Şu sıralarda gazetelerde çıkan, oradan TV ekranlarına taşınan, aynı gün çok sayıda internet haber sitesi tarafından çoğaltılarak inandırıcılık kazandırılan ‘yeni oluşum’ haberleri artık herkese gına getirmiş olmalı. Gerçek değişmiyor. Değişmeyen gerçek, okuduğunuz haberlerin doğru olmadığını bilmem” ifadelerini kullandı.

GÖRÜŞMELER DEVAM EDİYOR

Koru, şunları dile getirdi: “Sınırlamayı sizler de biliyorsunuz: Kadro hareketi olacak. Kadroda yer alanlarda iki özellik aranacak: Dürüstlük ve liyakat. Bunun için toplumda bu özelliğe sahip olduğuna inanılan her eğilimden kişilerle görüşmeler devam ediyor. Henüz kimseye ‘Gel’ çağrısı yapılmadı, bu sebeple de ‘Gelmiyorum’ cevabından hayli uzağız.”

DEMİREL OLSA DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİYORLAR DERDİ

Medyada yer alan haberlerin ise bunun tam tersi olduğunu vurgulayan Koru, “Demirel olsa, bu tabloya bakıp ‘Doğmamış çocuğa don biçiyorlar’ derdi. Yola böyle ilkeli çıkanlar, herhalde bunu yapmazlar. Kuracakları parti ‘Biz bir zamanlar AK Parti’de ne kadar şendik’ şarkısını dillere düşürecek cinsten olamaz” dedi.

EĞİTİMLİ KİTLELER ŞİDDETLİ BİR SİYASİ ÇIKIŞA HAZIRLANIYOR

Koru, “Avrupa ülkelerinde -ABD de buna dahil- iktidarların çoğu siyasi anlamda ‘gerici’, her yeni gelenle bunların sayısı daha da artıyor; ancak artık ayak oyunları, gizli gizli oy çalmalar, algı operasyonları ile olabiliyor bu ve eğitilmiş kitleler buna şiddetli birer siyasi çıkışa hazırlandıkları mesajını güçlü biçimde veriyorlar. Yeni parti kurulacaksa bu çizgiyi temsilen ortaya çıksa iyi olur; aksi halde var olanlar gibi bir partiye daha ihtiyaç olduğunu sanmıyorum” ifadelerini kullandı.

İŞKEMBE-İ KÜBRA EDEBİYATI

Ali Babacan ve arkadaşları henüz yolun başında olduklarını ve kimselerle kadro pazarlığı yapmadıklarını belirten Koru şunları dile getirdi: “Rahmetli Peyami Safa olsaydı, bu duruma, ‘İşkembe-i kübradan’ cevabını verirdi. Bugün biz kestirmeden ‘Atıyorlar’ diyoruz. Bazısı ‘içeriden’ görüntüsü veren veya öyle olmasını diledikleri birileriyle birlikte kotarıyor olabilir haberleri. Hatta zor duruma düşürecek bir habere oluşumun içerisinde bulunuyor görüntüsü veren -veya yazarın o görüntüyü verdiği- karşı tarafa yakın biri de kaynaklık ediyor olabilir.”

Babacan ve Davutoğlu’nun ekibindeki isimler netleşiyor

medyabold

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder